Τσίπρας:«Είστε ο ανεύθυνος πρωθυπουργός»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για έλλειψη συναίσθησης της κατάστασης, των λαθών και των ευθυνών του.

«Οι νεκροί δεν είναι στατιστική. Είναι άνθρωποι», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας την για μια ακόμα φορά ανεύθυνη εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Ό, τι κι αν λέει η συντεταγμένη προπαγάνδα σας, κύριε Μητσοτάκη, φοβάμαι ότι δεν είστε ο πρωθυπουργός που δεν έχει καμιά ευθύνη. Αλλά ο ανεύθυνος πρωθυπουργός», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιμένει να αυτοθαυμάζεται και να κάνει τα ίδια ακριβώς λάθη που έκανε κατά τη διαχείριση του δεύτερου φονικού κύματος της πανδημίας.

«Όλα χύμα και όλα στην τύχη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας δηκτικά ότι «Το μόνο που δεν ήταν στην τύχη ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους».

Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και πηγαίνει στα τυφλά, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αυτό που δεν μπορεί πια να κρυφτεί και το βλέπουν ολοένα και περισσότεροι και εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ είναι η πανθομολογούμενη πλέον επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ανευθυνότητα που αποτυπώνεται και με τον περιφρονητικό τρόπο που συμπεριφέρεται στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους οποίους άφησε με απλήρωτες υπερωρίες ενώ τους έριξε και την Τόσο ανεύθυνος ώστε να συμπεριφερθείτε με τον πιο περιφρονητικό τρόπο στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της μάχης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί ακόμα και τώρα συνεχίζει να μην παρέχει δωρεάν τεστ σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη και για ποιο λόγο συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις που δεν εδράζονται σε μία σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση ;

«Κάνετε δηλαδή ακριβώς το ίδιο που μας οδήγησε στην τραγωδία των τελευταίων μηνών». Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει
για ποιο λόγο άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία, όπως ακριβώς έκλεισαν. Με τάξεις 25 μαθητών. Χωρίς πρόβλεψη για μαζικά δωρεάν υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους διδάσκοντες.

Χωρίς την αναζήτηση επιπλέον αιθουσών είτε εντός των σχολικών μονάδων είτε στην ευρύτερη κοινότητα, όπως ρητά υποδείκνυαν οι Οδηγίες του ΕΟΔΥ, χωρίς επιτάχυνση διορισμών. Καθώς και για ποιο λόγο συνεχίζεται η ίδια και απαράλλαχτη κατάσταση στα λεωφορεία και τα ΜΜΜ.


Θριαμβολογίες από Μητσοτάκη

Κενή περιεχομένου η πρώτη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. Επί σχεδόν μία ώρα, ο πρωθυπουργός επαναλάμβανε τι καλά τα έχει κάνει η κυβέρνηση, προανήγγειλε ουσιαστικά το άνοιγμα της οικονομίας από τη Δευτέρα, ενώ το μόνο που ανακοίνωσε είναι ότι θα αυξηθεί στα 500 ευρώ από 300 σήμερα το πρόστιμο για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων «ώστε να μπορούμε να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξάντλησε τον περισσότερο χρόνο της ομιλίας του επαναλαμβάνοντας το «γαλάζιο» αφήγημα περί επιτυχημένης αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας. Μάλιστα, έφθασε να επικαλεστεί τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό, ισχυριζόμενος πως «είμαστε η πέμπτη καλύτερη χώρα στους θανάτους».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, ενώ μετεξέλιξε τον όρο «ατομική ευθύνη» σε «ατομική υπευθυνότητα» ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε τίποτα να απαντήσει για τη Θεσσαλονίκη και την καθυστερημένη λήψη μέτρων, που την έφεραν ένα βήμα πριν γίνει Μπέργκαμο. Δεν είπε κουβέντα για το μπάχαλο με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και τα ετεροχρονισμένα τοπικά lockdown που προκαλούν αντιδράσεις. Δεν έκανε ούτε νύξη για το ζήτημα της Εκκλησίας τα Θεοφάνεια. Απέφυγε να σχολιάσει τον ανήθικο τρόπο με τον οποίο κυβερνητικοί παράγοντες επιχειρούν να ρίξουν ευθύνες στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων

Ελάχιστα ήταν αυτά που είχε να πει δε για άλλη μια φορά για την στήριξη όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση. Περιορίστηκε να πει ότι «θα» ακολουθήσουν κυβερνητικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, ανακοινώνοντας σήμερα μόνο ότι θα επεκταθεί και τον Φεβρουάριο η κάλυψη ενοικίου επαγγελματιών κατά 80%, καθώς και ότι επεκτείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα