Το τουρκικό κραχ στις οικοδομές, στην οικονομία και όχι μόνο

Από τη Σύνταξη του περιοδικού

Ο Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε μέτωπα με όλους και με όλα, αποτέλεσμα ήταν η πτώση μετά την υπερθέρμανση της οικονομίας της γείτονος χώρας. Αυτή η πτώση πατριωτικά μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά είναι σίγουρο πως θα μας επηρεάσει και αυτό γιατί εμείς σαν γείτονα χώρα έχουμε εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία.

Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά το τι συνέβη το ξέρουμε, μπορούμε να το διαβάσουμε σε πολλά άρθρα μαζί. Το ανησυχητικό είναι πως φαίνεται ότι θα έχουμε ένα νέο κύμα μεταναστών, αυτή τη φορά από τη γείτονα χώρα. Φαίνεται πως τις τελευταίες 60 μέρες πάνω από 100 Τούρκοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου μια οικονομική πτώση της γείτονος θα φέρει νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα. Ήδη οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν πάψει να μετράνε ως ενεργειακή δύναμη την Τουρκία. Οι ρώσοι είναι δεδομένο πως δεν μπορούν να συνδράμουν οικονομικά, μπορεί να μην το κατανοεί ο Ερντογάν αλλά εμείς στην Ελλάδα και στην Κύπρο το ξέρουμε καλά.

Η μεγάλη Τουρκία με τις μαμούθ κατασκευές καταρρέει, η κατασκευαστική δραστηριότητα έπεσε στο 0%. Τα μεγάλα οικονομικά Lobby τύπου moody’s ήδη την Τουρκία την πετάξανε στα άχρηστα χαρτιά τους. Η Τουρκία σβήνει μέρα με τη μέρα εκεί που έμοιαζε ανίκητη. Δεν δέχεται την βοήθεια του ΔΝΤ, δανείζεται λεφτά από χώρες ύποπτες σαν το Κατάρ και πλέον η ωρολογιακή βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει για να μην πούμε ότι ήδη έγινε το μπαμ.

Η Λίρα έχει υποβαθμιστεί διπλά και τριπλά, η  δύναμή της έχει πέσει κατακόρυφα και παρόλα αυτά ο Σουλτάνος συνεχίζει να απειλεί τους πάντες. Η Τουρκία τα παιδιά μας τα άφησε, αν δεν αφήσει όμως τον Πάστορα δεν πρόκειται να σωθεί. Το θέμα θα συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε πάντως και θα ξαναγράψουμε για αυτό.

Σχολιάστε Ελεύθερα