Ο Μάκης Βορίδης ζητάει Μακρόνησο

Από τη σύνταξη του περιοδικού

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η δήλωσή του περί ελαττωματικών ιδεών της αριστεράς. Η δήλωση είναι σαφής πιο σαφής δεν γίνεται.

Ας δούμε όμως τι είπε στο ραδιόφωνο 24/7:

Η κυβέρνηση θα πάει όσο μακρύτερα μπορεί να πάει.  Τους βαραίνει η εκατόμβη στο Μάτι που συνδέεται με εγκληματικές παραλείψεις.

Υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και παραιτήσεις που σηματοδοτούν παραδοχή της ανεπάρκειας. Όμως μπροστά υπάρχει το Σκοπιανό, υπάρχει και η περικοπή συντάξεων. Όλα αυτά δημιουργούν σκέψεις για επιτάχυνση των εκλογών. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορούν να επιδείξουν σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης.

Η διαίρεση μεταξύ μνημονιακών/αντιμνημονιακών μας έρχεται από το παρελθόν.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για τη χρεοκοπία αλλά περισσότερο απ’ όλα η ηγεμονία της ιδέας της αριστεράς ότι δεν πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία.
Είναι κάτι βαθύτερο.
Ένα ιδεολογικό υπόστρωμα και αίτημα με μεγάλη δύναμη, πέρα και πάνω από τα εκλογικό ποσοστό που είχε η Αριστερά.

Όποιος έβγαινε και έλεγε ότι δεν γίνεται συνεχώς να δίνουμε αυξήσεις και να κάνουμε επεκτατική πολιτική καταψηφιζόταν γιατί υπήρχαν ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία που υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να τηρούνται κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Η ΝΔ έχει την ευθύνη ότι υποχώρησε σε τέτοιες αντιλήψεις.

Η δυνατότητα μείωσης της φορολογίας πηγάζει από την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των πρωτογενών πλεονασμάτων.  Είναι προϋπόθεση μεγέθυνσης της οικονομίας. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις. Να νομοθετήσει η κυβέρνηση την άρση του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων.  Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει ένας δρόμος ελεύθερης οικονομίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Η Αριστερά θέλει να ανατρέψει τη λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας.  Αν αυτό δεν γίνει μέσα στην ίδια την κοινωνία, αν ο πολίτης δεν καταλάβει ότι αυτές οι ιδέες είναι εσφαλμένες, δεν θα έχουμε στρατηγική ήττα της Αριστεράς. Το πρόβλημα βρίσκεται στις ίδιες τις ιδέες της Αριστεράς, αυτές είναι λάθος και αποστερούν την κοινωνία από τη δύναμή της.

Οι ιδέες της αριστεράς είναι ελαττωματικές και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία 

Εμείς κύριε Βορίδη που ανήκουμε στην αριστερά δεν θέλουμε ούτε να φτιάξουμε δικτατορίες ούτε να στερήσουμε τη δυνατότητα διακυβέρνησης από κανέναν. Στη δημοκρατία κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία, όταν αποφασίσει ο λαός, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην εξουσία και το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ και για το οποιοδήποτε κόμμα έχει ως αυτοσκοπό την εξουσία.

Συχνά πυκνά δηλώνεται ότι είστε καθαρός δεξιός, θα σας θυμίσουμε όμως κάτι. Το 1974 ο ιδρυτής του κομματός σας, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καρμανλής, νομιμοποίησε την αριστερά. Το 1981 το ΠΑΣΟΚ με αριστερές θέσεις ήρθε στην εξουσία, η Νέα Δημοκρατία είχε την πλευρά σας αλλά και την πλευρά αυτών που επιδιώκαν την εθνική συμφιλίωση. Ένας εξ’αυτών ήταν ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης, μια προσωπικότητα της κεντροδεξιάς που επιδίωξε την εθνική συμφιλίωση και δυστυχώς το πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή. Οι απόγονοί του και η σύζυγός του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη συνεχίζουν στον δρόμο που χάραξε ο Παύλος τουλάχιστον σε ιδεολογικό επίπεδο. Επιδιώκουν κατά δήλωσή τους την εθνική συμφιλίωση.

Διαφορές στην πολιτική βέβαια πάντοτε θα υπάρχουν για αυτό είμαστε και σε διαφορετικά κόμματα ή καλύτερα για αυτό υπάρχουν και κόμματα. Το να υποβαθμίζεις όμως τον αντίπαλό σου θέλοντας να γυρίσεις την χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, είναι απαράδεκτο. Αυτό κύριε Βορίδη είναι ανεπίτρεπτο, αντιδημοκρατικό, κατακριτέο και κάποια στιγμή θα θέλαμε να ζητήσετε συγνώμη. Πάντως για να κλείσω και αυτό το γράμμα ή άρθρο ή όπως θέλετε πείτε το, θυμηθήκατε τα νιάτα σας στην ΕΠΕΝ ε?

Μην το πάμε έτσι όμως, γιατί όσο θα λέτε εσείς φωτιά και τσεκούρι στους αριστερούς-κομμουνιστές-ομοφυλόφιλους-μετανάστες κτλ, τόσο κάποιοι άλλοι θα λένε θάνατος στον Φασισμό και θα φωνάζουν τα περιβόητα συνθήματα περί ΕΑΜ και Μελιγαλάς.

Εν έτει 2018 δεν πρέπει να ταιριάζουν τα συνθήματα της δεκαετίας του 70 και οι πράξεις της δεκαετίας του 40 και του 50. Όσοι δεν θέλουν την εθνική συμφιλίωση δεν λέμε απλά να φύγουν από την πολιτική αλλά και από τη χώρα. Η Ιστορία προχωράει, ο κόσμος εξελίσσεται και όλοι οι ορφανοί εθνικοπατριώτες τη κακιάς ώρας και ακροαριστεροί της βίας και της μισαλλοδοξίας πετάγονται από τον ίδιο τον λαό στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Θυμηθείτε τη τελευταία φράση κύριε Βορίδη, θα σας φανεί χρήσιμη για το μέλλον.

Σχολιάστε Ελεύθερα