ΚΚΕ Λέσβου:Η κυβέρνηση αποφάσισε σκληρό lockdown και δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του μαζικού κινήματος

Την κυβέρνηση που επιχειρεί να διαχειριστεί την πανδημία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ με αφορμή την απόφαση για εφαρμογή ενός σκληρού lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα της Λέσβου μετά από το πολύ μεγάλο ιικό φορτίο που παρατηρείται στο νησί σε όλο το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Από κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Λέσβου

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα αδιαφόρησε πλήρως για τα δίκαια αιτήματα που πρόβαλαν σωματεία και φορείς της εργατικής τάξης, των αγροτών, ο Ιατρικός Σύλλογος, εκπαιδευτικοί φορείς, η Ένωση Γονέων, οι φορείς των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, άλλοι επιστημονικοί φορείς για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πανδημία και καλεί σε αγώνα για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης και στήριξης των λαϊκών οικογενειών του νησιού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΤΕ Λέσβου αναφέρεται: 

«Η κυβέρνηση πήρε αυτό το μέτρο ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα αδιαφόρησε πλήρως για τα δίκαια αιτήματα που πρόβαλαν σωματεία και φορείς της εργατικής τάξης, των αγροτών, ο Ιατρικός Σύλλογος, εκπαιδευτικοί φορείς, η Ένωση Γονέων, οι φορείς των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, άλλοι επιστημονικοί φορείς. Δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να ελέγχει συστηματικά με τακτικά τεστ τους εργαζόμενους στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις δομές προσφύγων και μεταναστών, στα ιδρύματα που φιλοξενούνται ηλικιωμένοι ή συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες. Και βέβαια σφράγισε τα αυτιά της στις εκκλήσεις φορέων, συλλόγων αλλά και του τοπικού Τύπου για την ανάγκη να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό σε όλες τις δομές Υγείας του νησιού, στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην Πολιτική Προστασία και να πολλαπλασιασθούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νησί και τα τεστ που διενεργούνται. 

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ αποφάσισε το σκληρό αυτό lockdown την ίδια στιγμή συνεχίζει να λειτουργεί τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία με μεγάλο συνωστισμό μαθητών μέσα σε μικρές αίθουσες και χωρίς να γίνονται τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους, αρνούμενη να δεχτεί και να εφαρμόσει το αίτημα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για 15 μαθητές σε κάθε τάξη.

Γίνεται πλέον φανερό πως στον προσανατολισμό της κυβέρνησης δεν είναι η με κάθε μέσο προστασία της ζωής και της υγείας του λαού της Λέσβου, αλλά η διαχείριση μιας διαρκώς οξυνόμενης κατάστασης με τα ίδια ή και λιγότερα πολύ πτωχά μέσα, που η μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία -την οποία η ίδια αποφάσισε σε συνθήκες πανδημίας(!!!)-  επιβάλλει.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ απαιτεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης και στήριξης των λαϊκών οικογενειών του νησιού και καλεί όλους τους φορείς της πόλης και της υπαίθρου να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ώστε:

  • Να στελεχωθεί πλήρως και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό το νοσοκομείο και όλες οι δομές Υγείας στο νησί. Σε κάθε δομή Υγείας να γίνονται τεστ και εμβολιασμοί.
  • Να παρθούν με ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και στις δομές φιλοξενίας κάθε είδους.
  • Να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες με 15μελή τμήματα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους αλλά και με συνεχείς απολυμάνσεις.
  • Να στηριχθούν ουσιαστικά οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι που τίθενται εκτός εργασίας».

902Categories: ΚΚΕ, ΛΕΣΒΟΣ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: