Συνάντηση Λοβέρδου-Γεννηματά

«Η συνάντηση μου με τη Φώφη Γεννηματά ήταν διάρκειας ενός λεπτού, έγινε με χαμόγελο και ανταλλαγή ευχών», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος μια ημέρα μετά την καθαίρεση του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως τόνισε στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το κλίμα μεταξύ τους ήταν «κανονικό, δεν υπήρχε εκνευρισμός» και τόνισε πως είναι «ανοησίες» όποιος διακινεί κάτι τέτοιο. Ο ίδιος, επιβεβαίωσε ότι απάντησε στην κ. Γεννηματά ότι «αν η επιλογή σου κάνει καλό στο κόμμα, μια χαρά προχωράμε», όμως δεν είπε σεβόμενος όπως είπε τις ιδιωτικές συνομιλίες τι είπε η πρόεδρος του κόμματος.

«Την ευχαρίστησα γιατί είχα την ευκαιρία για πεντέμισι χρόνια να εκφράζω το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας για άλλη μια φορά πως ήταν μια δική της απόφαση. Συνέχισε, λέγοντας, ότι είναι ένας πολιτικός που θέλει να δει την παράταξη του να υπερδιπλασιάζει τις δυνάμεις του. «Έχω κέφι δύναμη και αισιοδοξία και αυτά που αισθάνομαι που μπορώ να χρησιμοποιήσω τις όποιες δεξιότητες και να τις προσφέρω στην υπηρεσία και στο κόμμα μου», τόνισε.

Αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει το αν θα κατέβει στην κούρσα της ηγεσίας στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, απάντησε έμμεσα λέγοντας, πως «αν δεν υπήρχε η πανδημία θα υπήρχαν πολλές εξελίξεις σε όλα τα κόμματα». Όμως όπως είπε «στο εσωτερικό των κομμάτων δεν παύουν οι συζητήσεις και οι διεργασίες. Ακόμα και σε καιρό πολέμου τα κόμματα σκέφτονται την επόμενη ημέρα».

Απαντώντας στο ενδεχόμενο σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι έχει διαψευστεί από το Κίνημα Αλλαγής υπερ τονίζοντας την αυτόνομη πορεία του, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε και από τη δική του πλευρά, πως «δεν το έχει πει κανένας στον χώρο μας για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Σχολιάζοντας εμμέσως και τα ποσοστά του κόμματος, είπε ότι «όταν είσαι μικρός σου θέτουν ερώτημα με ποιον θα πας, τα ποσοστά μας το επιβάλλουν αυτό», υπογραμμίζοντας όμως ότι το κόμμα μπορεί να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι ο υπαρξιακός μας αντίπαλος», απάντησε στην ερώτηση για το αν νιώθει πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Ξεκαθάρισε, ότι δεν είναι με κανένα από τους δύο κοντά. Σημείωσε ότι «είμαι ΠΑΣΟΚ, συμμετέχω στο Κίνημα Αλλαγής ως ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση μου είναι όπως λέει και το καταστατικό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

Πρώτο θέμα

Σχολιάστε Ελεύθερα