Νεκρός από ανακοπή στις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα

Ένας 67χρονος ο Ξενοφώντας Λούγαρης ναυτεργάτης, άνεργος για έξι χρόνια υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε κατά την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, μετά τις σημερινές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα. Ο άτυχος άνδρας συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε στο έδαφος. Το περιστατικό φαίνεται πως σημειώθηκε πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να τον συνεφέρουν με μαλάξεις στην καρδιά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό γύρω στις 2 το μεσημέρι. Το ασθενοφόρο τον παρέλαβε από το ύψος της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο τέρμα της Φιλελλήνων. Στο νοσοκομείο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα συλληπητήριά τους εξέφρασαν τα κόμματα και οι οργανώσεις που συμμετείχαν στην πορεία

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του συναγωνιστή τους με την εξης σημείωση:

Ο συναγωνιστής μας που απεβίωσε από καρδιακό επεισόδιο, ήταν μακροχρόνια άνεργος ναυτεργάτης ο οποίος πάλευε μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.Από τη πρώτη στιγμή που αισθάνθηκε δυσφορία, του προσφέρθηκε βοήθεια από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΠΑΜΕ και κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του του συναγωνιστή μας

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέφρασε επίσης τη θλίψη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του 65χρονου ναυτεργάτη Ξενοφώντα Λουγάρη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού άνεργου ναυτεργάτη. Έφυγε αγωνιζόμενος μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και ανέργους συναδέλφους του για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αφού σημείωσε ότι η σημερινή συγκέντρωση για την υπεράσπιση μιας καλύτερης ζωής, ήταν μεγαλειώδη εξέφρασε επίσης τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άνεργου συνανθρώπου μας. Είναι λυπηρό το γεγονός της απώλειας του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης σε ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήρια της. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το πολιτικό βάρος ακόμα ενός θανάτου εργαζόμενου βαραίνει την τρικομματική κυβέρνηση. Ένας 67χρονος, ο Ξενοφώντας Λούγαρης, μέλος του ΠΑΜΕ, μακροχρόνια άνεργος ναυτικός, έπεσε νεκρός στην απεργιακή διαδήλωση στις 18/10 και έχει ελάχιστη σημασία εάν αυτό έγινε «πριν ή μετά» τη χρήση χημικών, όπως υποψιαζόμαστε ότι θα εξελιχθεί η συζήτηση τις επόμενες ώρες.

Η ουσία είναι ότι ένας ακόμα άνθρωπος χάθηκε, υπό το βάρος της ανεργίας και της αγωνίας για το άμεσο και απώτερο μέλλον, ένας ναυτεργάτης από τους χιλιάδες που γεμίζουν τις λίστες και τα «25%» των στατιστικών. Ένας άνθρωπος που αντί στα 67 του να απολαμβάνει τους καρπούς της βαριάς δουλειάς χρόνων, με τις εισφορές που έχει διπλοπληρώσει και τριπλοπληρώσει, χάνει τη ζωή του σε μια πορεία, όντας άνεργος, χτυπημένος πολλαπλά από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του αυτές τις ώρες, είναι τα μόνα αυτονόητα. Στη μνήμη του, την ώρα που κυβερνήσεις, αστυνομία και συνεργάτες τους πιστεύουν ότι μπορούν να σταματήσουν την ιστορία, ορκιζόμαστε να συνεχίσουμε με τους αγώνες μας, να τη δημιουργούμε και να τη σπρώχνουμε μπροστά!


Σχολιάστε Ελεύθερα