Η εθνική προδοσία που έγινε ιστορική στιγμή

Από τη Σύνταξη του περιοδικού

Ιστορική στιγμή για την άσκηση ενός αναφαίρετου δικαιώματος της Ελλάδος χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την κατάθεση του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο. Τώρα που είναι στην κυβέρνηση βέβαια. Ας πάμε όμως λίγο πίσω.

Δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου στις 22 Οκτωβρίου του 2018 για τη προαναγγελία επέκτασης των χωρικών υδάτων που έφερνε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν έτοιμος να υπογράψει την ίδια συμφωνία ακριβώς. Ο υπεύθυνος της εξωτερικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που σε δηλώσεις του μπροστά σε κάμερα (Δείτε το βίντεο) μιλούσε για προδοσία. Αυτό που τον Οκτώβριο του 2018 ήταν προδοσία, τον Ιανουάριο του 2021 έγινε ιστορική στιγμή. 

Ιδού και η δήλωση γραπτώς (22 Οκτωβρίου 2018)

«Με πρωτοφανή επιπολαιότητα και προχειρότητα ο κ. Κοτζιάς, έχοντας ήδη απομακρυνθεί από το ΥΠΕΞ, χώρισε τη χώρα στη μέση. Το έκανε προαναγγέλλοντας την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο και μάλιστα με τη συγκατάθεση του κ. Τσίπρα. Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή θέση της ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι δήθεν πρόκειται για “ειδική περίπτωση”. 
 
Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, με φθηνούς εντυπωσιασμούς, υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής».

Εμείς βέβαια συμφωνούμε με τον Νίκο Δένδια όπως και με τον ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση έφτιαξε αυτή τη συμφωνία αλλά για να αντιστρέψουμε την τότε δήλωση, με προχειρότητα και επιπολαιότητα κινήθηκε η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση. Σήμερα παραδέχεται το λάθος της ή μάλλον παίρνει την δόξα για κάτι που επί της ουσίας υπογράφτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνήθης πρακτική της νυν κυβέρνησης να παίρνει την δόξα για πράγματα που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.Θυμόμαστε άλλωστε τον Ιούλιο του 2020 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε ότι εμείς μιλάμε με τα έργα μας. Γελάσαμε και τότε ακατάπαυστα.Μιλάμε για την έναρξη λειτουργίας των σταθμών του Μετρό «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», που όλα ξεκίνησαν και δρομολογήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης θα καταγραφτούν στην ιστορίαCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΔ

Tags: , , , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: