Επιστολή ΛΑΣ Φούρνων για αμεση κάλυψη της θέσης γιατρού στο νησί

Η ΛΑΣ φούρνων απέστειλε επιστολή στον Διοικητή 2ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου με θέμα την κάλυψη της θέσης γιατρού στο νησί.

Η επιστολή της παράτξης έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Διοικητή της 2ΥΠΕ,

σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΠΙ Φούρνων αλλά και οι άλλες μονάδες υγείας του νησιού. Μια κατάσταση η οποία προβλέπεται πως θα επιδεινωθεί.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί ο γιατρός που εκτελούσε χρέη στο Π.Π.Ι Φούρνων, έπαψε να είναι στα καθήκοντα του, καθώς θα πρέπει να καλύψει τη θέση της ειδικότητας του σε άλλο νοσοκομείο της χώρας.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως ούτε σε κανονικές συνθήκες ζωής, πόσο μάλλον την περίοδο της Πανδημίας που διανύουμε, δεν πρέπει κανένα από τα χωριά του νησιού μας να μείνει χωρίς γιατρό.

ΖΗΤΑΜΕ  ΆΜΕΣΑ

  • Την κάλυψη της κενής θέσης, ώστε τα Περιφερειακά Ιατρεία σε Θύμαινα, Χρυσομηλιά και το Π.Π.Ι Φούρνων να μην μείνουν χωρίς γιατρό ούτε για μια ώρα.
  • Την προμήθεια όλων των αναγκαίων υλικών με προτεραιότητα στα μέσα προστασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας του δήμου Φούρνων.

Απαιτούμε   &  διεκδικούμε

  • Να καλυφθούν άμεσα, τώρα τα κενά με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Περιφερειακά Ιατρεία Θύμαινας και Χρυσομηλιάς και στο «Πολυδύναμο»  των Φούρνων.
  • Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των Φούρνων ούτε για μια ώρα.
  • Για το «Πολυδύναμο» Ιατρείο των Φούρνων, άμεση πρόσληψη τουλάχιστον γενικού παθολόγου, παιδιάτρου και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να αναβαθμιστεί το πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  Φούρνων Κορσεών

Κυπραίου Ευαγγελία

Γλαρός Γεώργιος

Κυπραίος Νικόλαος

Κάρνου Αγγελική

Σχολιάστε Ελεύθερα