Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης

Επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αντιπροσωπείας του κόμματος και του Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Marwan Toubassi.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκαν ο Γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Γιάννης Μπουρνούς, ο Συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής Νεκτάριος Μπουγδάνης και ο Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γιώργος Βερβέρης.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε γύρω από τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό Ζήτημα, ειδικά ύστερα από τη μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αλλά και την ανακήρυξη –με Νόμο- του Κράτους του Ισραήλ ως Εβραϊκού Κράτους.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε η πάγια θέση του κόμματος για πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στην πλούσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, οι δύο πλευρές επέμειναν στην πίστη τους στο Διεθνές Δίκαιο και σε μια δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού Ζητήματος βασισμένη στις διαχρονικές αλλά και πρόσφατες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση της λύσης δύο βιώσιμων Κρατών, με Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς να ζουν ειρηνικά σε ένα κοινό μέλλον με δικαιοσύνη και Δημοκρατία.

Η συνάντηση έκλεισε με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για την αναγκαιότητα της συνέχειας της συνεργασίας τους και του συντονισμού μεταξύ τους για την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ν.Α. Μεσογείου.

Σχολιάστε Ελεύθερα