Μετ’εμποδίων το άνοιγμα των σχολείων στη Σάμο

Δε θα ανοίξουν ταυτόχρονα όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς υπάρχουν ακόμη κάποια ζητήματα που θα πρέπει να τακτοποιηθούν σε 4 Δημοτικά Σχολεία. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Δημοτικά Σχολεία, Χώρας, Μυτιληνιών, Παγώνδα και Κοκκαρίου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν πριν από ένα μήνα τελικά δεν αποφεύχθηκε να υπάρχουν στο νησί μαθητές δύο ταχυτήτων. “Η επιστροφή των μαθητών και η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί για όλους τους μαθητές και για όλες τις βαθμίδες ανεξαιρέτως. Δε θα υπάρξουν μαθητές δύο ταχυτήτων”, έλεγε η σχετική ανακοίνωση του Δήμου στα μέσα του Δεκέμβρη. Εξάλλου φαίνεται ότι ούτε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου, που έκανε λόγο για συστέγαση των Δημοτικών Σχολείων Βαθέος στο 2ο Δημοτικό της πόλεως Σάμου, θα ισχύσει, αφού τελικά κάποιες τάξεις θα κάνουν μάθημα στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χώρας θα μεταφέρονται στους Μυτιληνιούς και θα γίνεται εκ περιτροπής το μάθημα πρωί και απόγευμα.

ΕΡΤ

Όσον αφορά στα κοντέινερ αυτά θα φτάσουν στο νησί τον Μάρτιο όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Γιάννης Αξιώτης, καθώς τώρα δημοπρατήθηκε το έργο της προμήθειας τους προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Σχολιάστε Ελεύθερα