Πυρά κατά διοίκησης Νοσοκομείου Χίου για εργαζόμενους στην καθαριότητα

Για «Πρωτοχρονιάτικο Μποναμά» για τους 22 εργαζόμενους του συνεργείου καθαριότητας, που το Διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου δείχνει την πόρτα της εξόδου, κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο (ΣΕΣΝΟΧ).

“Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς η διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου, πιστή στο πνεύμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που προωθεί με κάθε τρόπο και μέσο ότι έχει απομείνει όρθιο από το Δημόσιο σύστημα υγείας στους ιδιώτες, παραδίδει την καθαριότητα του νοσοκομείου σε εργολάβους !!!

“Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας και 2 ΥΠΕ αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα της υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, βρήκαν λύση στο κτιριακό πρόβλημα και επέλυσαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και του επικείμενου εμβολιασμού, τώρα φαίνεται να αντιμετωπίζουν ως μείζον ζήτημα το θέμα της καθαριότητας και αποφασίζουν την επιστροφή στο εργασιακό καθεστώς γαλέρας που επικρατούσε για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Νοσοκομείο μας”, σημειώνει το ΣΕΣΝΟΧ.

“Οι συνάδελφοι αυτοί, συνεχίζει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία του Νοσοκομείου, γι’ αυτό τυχόν απόλυσή τους -εκτός από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους- θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο, ιδιαίτερα στη σημερινή” και απαιτούν να ανακληθεί αυτή η απόφαση.

“Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”

Ανακοίνωση εξέδωσε και η συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση του ΣΕΣΝΟΧ, τονίζοντας ότι το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

“Εργαζόμενοι, οι οποίοι με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, εργάζονται με Αξιοπρεπείς Μισθούς, Αντιμισθία Δημοσίου, πληρώνονται στην ώρα τους, δουλεύουν με ανθρώπινα ωράρια, παίρνουν τα ρεπό τους, τις άδειες τους. Οι αυξήσεις στους Μισθούς, σε σχέση με τους εργολάβους ήταν πάνω από 30%. Πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους, παίρνουν τα επιδόματα τους χωρίς το φόβο ότι τον επόμενο μήνα θα τους κάνει περικοπές ο εργοδότης.

Αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είδαν όλο αυτό το διάστημα επιτέλους επάρκεια υλικών καθαριότητας. Δεν χρειαζόταν να ζητιανεύει κάθε βάρδια για ένα ρολό χαρτί ή για υγρά καθαριότητας.

H Διοίκηση όμως είχε γραμμάτια να εξοφλήσει και μάλιστα με τόκο! 520.000 σε εργολάβο!! Η απάντηση της, στις καταγγελίες του ΣΕΣΝΟΧ και της ΑΔΕΔΥ μας ΔΙΚΑΙΏΝΟΥΝ απόλυτα. Δηλώνει ότι βάσει της οικονομοτεχνικής μελέτης ο εργολάβος θα είναι 8.000 φθηνότερος. Μαλιστα!!! Δηλαδή . η σχέση κόστους – οφέλους της αγοράς που θεωρεί την εργασία προμήθεια. Οι εργολάβοι της μαύρης εργασίας, φυσικά θα είναι πάντα πιο φτηνοί, αφού δίνουν μισθούς πείνας στους εργαζόμενους και παρουσιάζουν ψεύτικα κέρδη (300 € το χρόνο)!!! Χορτασμένος εργολάβος , πεινασμένος εργαζόμενος. Πίστη και αφοσίωση στην νέα τάξη πραγμάτων”, αναφέρει η ΑΡΚΙ τονίζοντας πως «δεν προτίθεται να μείνει αμέτοχη και απλός θεατής σε όλα τα παραπάνω. Δεσμεύεται για αγώνα διαρκή μαζί με το σωματείο, για την στήριξη όποιων συναδέλφων θίγονται από τις ενέργειες της Κυβέρνησης, Διοίκησης ή Διεύθυνσης».

“Είναι προφανές ότι τα σχέδια της Διοίκησης πρέπει να μείνουν στα χαρτιά, και να υπάρξουν ΑΜΕΣΑ κινητοποιήσεις, δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο την Ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης και τη διεκδίκηση της Παράτασης των Ατομικών Συμβάσεων και πέρα τις 31/12/ 2021, διεκδικώντας ΑΜΕΣΑ την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων στις Υποστηρικτικές Υπηρεσίες( Καθαριότητα, Σίτιση, Φύλαξη) και τη κάλυψη τους με Μόνιμο Προσωπικό.

Τέλος οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει το μέλλον των Ατομικών Συμβάσεων, τη Μονιμοποίηση των Εργαζομένων και να κλείσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ τη πόρτα στους Εργολάβους. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ…”, σημειώνει μεταξύ άλλων το Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας Α.Ρ.Μ.Α..

ΕΡΤ

One thought on “Πυρά κατά διοίκησης Νοσοκομείου Χίου για εργαζόμενους στην καθαριότητα

Σχολιάστε Ελεύθερα