Το ΕΚΣ για την δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ που δικάζονται αύριο για τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που έκαναν για το ασφαλιστικό επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Βρούτση.

Δεν τους έφτανε η μία δίκη που έγινε και έπεσαν οι κατηγορίες στο κενό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξοφλάει τα γραμμάτια που έχει υπογράψει με την εργοδοσία για να διαμορφώσει ένα κλίμα «εργασιακής ειρήνης» με τους εργάτες συμβιβασμένους και υποταγμένους.

Γι αυτό και ξανασέρνει στα δικαστήρια τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ.

Γι αυτό μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ξαναζέσταναν και ξαναψήφισαν τον νόμο Βρούτση, κάνοντάς τον πλέον νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση. Αυτόν τον ίδιο νόμο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση κατακεραύνωνε και καταψήφιζε.

Γι αυτό και ψήφισε τον νόμο ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας.

Γι αυτό και στέλνει στα δικαστήρια τους εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, ακόμα και αυτούς που αγωνίζονται για να προστατέψουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς.

Γι αυτό και δεν διστάζει να βάζει τα ΜΑΤ να δέρνουν τους εργάτες αλλά ακόμα και τους συνταξιούχους που αγωνίζονται.

Η κυβέρνηση ακολουθεί ένα ολισθηρό δρόμο, ίδιο με αυτό που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες. Ας είναι σίγουρη ότι και οι δικές της προσπάθειες, ότι μέτρα και να πάρει, θα έχουν την ίδια τύχη.

Οι εργατικές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να μπούν στον γύψο. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και για μια καλύτερη ζωή.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς υπηρέτες του. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Απαιτούμε να αποσυρθούν ΤΩΡΑ όλες οι κατηγορίες εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.

Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Σχολιάστε Ελεύθερα