Νίκος Φίλης: Δεν κινδυνεύει η Πίστη κινδυνεύουν οι πιστοί

Η Εκκλησία δείχνει να μη λαμβάνει υπ’ όψιν της αυτόν τον κίνδυνο για τη ζωή των πιστών, τόνισε ο βουλευτής.

Η εξουσία της Εκκλησίας, δηλαδή η ιεραρχία, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά άκρως εξουσιαστική, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης, με αφορμή την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ανοίξει τις εκκλησίες παρά τα περιοριστικά μέτρα και τις απαγορεύσεις που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Φίλης τόνισε ότι δεν κινδυνεύει η Πίστη, κινδυνεύουν όμως από τον κορωνοϊό οι πιστοί και πως η Εκκλησία δείχνει να μη λαμβάνει υπ’ όψιν της αυτόν τον κίνδυνο για τη ζωή των πιστών, «όταν ο υπέρτατος νόμος του Χριστού είναι η ζωή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης μίλησε και για την ανάγκη των περιοριστικών μέτρων και εξήγησε ότι η κριτική είναι εύκολη αλλά επισήμανε ότι «Στην Ελλάδα υπάρχει κάτι χειρότερο, υπάρχει η επιβολή σκληρότερου λοκ ντάουν με βάση όχι τα επιδημιολογικά ζητήματα αλλά με βάση δυστυχώς την κοινωνική ταξική σύνθεση περιφερειών αυτό που συνέβη στη δυτική Αττική δεν δικαιολογείται από τα επιδημιολογικά φορτία, έχει να κάνει με τον γενικό πληθυσμό, έχει να κάνει με τα εργοστάσια, αλλά εκεί δεν ελήφθησαν μέτρα δεν υπήρξαν παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας και με ανάλογα πρόστιμα την πλήρωσε ο κόσμος οριζόντια σ’ αυτήν την περιοχή. Αν αυτό πήγαιναν να το εφαρμόσουν στα βόρεια προάστια ή στα νότια προάστια της Αθήνας θα ήταν πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση. Έτσι δεν είναι; Αλλά εκεί το έκαναν».

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα