Κινητοποίηση του ΕΚΣ για το προσφυγικό

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, με συνθήματα «Εκφράζουμε αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου-Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών-Να κλείσει τώρα το hotspot», με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, της Επιτροπής Ειρήνης, Συλλόγων Γυναικών, φορέων του λαϊκού κινήματος στο νησί, αλλά και προσφύγων και μεταναστών

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πυθαγόρα και αμέσως μετά με συνθήματα όπως «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Ζήτω η φιλία των λαών» και «Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» ακολούθησε δυναμική πορεία στον παραλιακό δρόμο της πόλης.

«Η αποψινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το Προσφυγικό είναι συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες που είναι θύματα του πολέμου και της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις χώρες τους» τόνισε στην ομιλία της η Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, προσθέτοντας ότι «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, ενάντια στο κεφάλαιο και τις ορέξεις του».

Παράλληλα κατήγγειλε «την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ και όσων κομμάτων επιδιώκουν “γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας”, πράγμα που σημαίνει κέρδη για το ντόπιο κεφάλαιο, το οποίο διεκδικεί μερίδιο από την “πίτα” στην περιοχή, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό στους ανταγωνισμούς ακόμη πιο βαθιά, δίνοντας γη και ύδωρ στους μακελάρηδες των λαών».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν εδώ και τώρα τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, καθώς και το κλείσιμο του hotspot της Σάμου, αλλά και των άλλων στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Εκφράζουν επίσης την κάθετη αντίθεσή τους στη δημιουργία νέου hotspot στο νησί.

Ως επιβεβαίωση των παραπάνω ήταν τα συνθήματα των ίδιων των προσφύγων που ζητούσαν “ελευθερία”, και “να φύγουν από το νησί”.

Σύντομη ομιλία στα αγγλικά έγινε από τη Μαίρυλιν Ευσταθίου που χειροκροτήθηκε από τους πρόσφυγες.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στην παραλιακή του Βαθιού.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις 8 Νοέμβρη μέρα απεργίας των Εργατικών Κέντρων, σωματείων και Ομοσπονδιών που συντάσσονται με το ΠΑΜΕ.

Σχολιάστε Ελεύθερα