Διαδικτυακή σύσκεψη των εργαζομένων στις μεταναστευτικές δομές

Διαδικτυακή σύσκεψη διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στο Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, με σκοπό όπως τονίζουν, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους “για να αντιπαλέψουμε όλους όσους προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα”.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: “Όσο και τα πράγματα να παρουσιάζονται διαφορετικά, όσο και να ακούγεται ότι το σημερινό ΚΥΤ «είναι καλύτερο από αυτό της Μόριας», η αβάστακτη πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά καθιστά αυτές τις δηλώσεις πιο εξοργιστικές  από ποτέ.

Ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και εντείνονται. Τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς μας πολλαπλασιάζονται, ανασφάλεια των ολιγόμηνων συμβάσεων ή της συνέχειας των προγραμμάτων, καθυστερήσεις πληρωμών, απαράδεκτες συμβάσεις που μεταβάλλονται μονομερώς προς το χειρότερο, πίεση και τρομοκρατία. Τωρινό παράδειγμα η μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων από ΜΚΟ, όπου ύστερα από καταγγελία του σωματείου μας στην Επιθεώρηση Εργασίας καταβλήθηκε μετά από λίγες ώρες. Έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι η μόνη λύση είναι η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων. Μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα