Ο πρώτος επίσημος αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ικαρία

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 ήταν μία ιστορική μέρα για τον αθλητισμό της Ικαρίας.

Έγινε ο πρώτος επίσημος αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου στο νησί, μεταξύ των ομάδων του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας και του ΟΦΗ στις 3 το μεσημέρι στο νέο γήπεδο Ευδήλου (4oς όμιλος Β΄ Εθνικής κατηγορίας).

Το παιχνίδι είχε ιστορική σημασία αφού ήταν η πρώτη ποδοσφαιρική επίσημη συνάντηση γυναικών στην Ικαρία. Εδώ και τρία χρόνια (δύο στη Γ’ Εθνική και ένα στη Β’ Εθνική) ο Διαγόρας έδινε τους «εντός έδρας» αγώνες του σε γήπεδα της Σάμου, αφού δεν υπήρχε αδειοδοτημένο γήπεδο με χορτοτάπητα στην Ικαρία. Πλέον οι αγώνες της ομάδας γίνονται στο γήπεδο του Ευδήλου.

Έτσι το σωματείο αν και αντιμετώπιζε μεγάλη ταλαιπωρία και δυσβάσταχτα έξοδα, κατάφερε να πάρει και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον όμιλό του, αλλά και να μείνει στην παρθενική του χρονιά στη Β’ Εθνική.

Η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ κέρδισε με 4-0 αλλά το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Οι αθλήτριες του ΟΦΗ ζήσαν όπως στο Γεντί κουλέ. Τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΟΦΗ Ικαρίας αλλά και η διοίκηση του τοπικού σωματείου έκανε το τραπέζι στην αποστολή του ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών : (Προπονητής Σ. Καρίμαλης) (1) Ρουβέλα Ε. , (2) Καστανιά Μ. (Αλλαγή στο 40’ με [16] Παπαϊωάννου Δ.), (3) Κατέχη Ε., (4) Χαϊντούτη Ε., (5) Μαλλέ Μ., (6) Συργιάννη Α.Ε., (7) Κουτσού Α. Χ., (8) Κοτσαμπά Χ., (9) Ξενάκη Σ. (Αλλαγή στο 51’ με [17] Tudose Άννα – Μαρία), (10) Καρούτσου Ε.Α. (Αλλαγή στο 26’ με [14] Καρίμαλη Α. που έγινε επίσης αλλαγή στο 74’ με [15] Κράτσα Σ.), (11) Καλλιμούκου Σ.

Αναπληρωματικές : (13) Πούλη Π., (18) Ζαννή Χ.

Ο.Φ.Η. : (Προπονητής Δ. Χωματάς) (1) Αποστολάκη Ε., (3) Σηφάκη Ι., (4) Πίτση Ε., (6) Κουλαλή Μ., (7) Παπακωσταντή Ε., (9) Κακοτσάκη Μ., (10) Κυδωνάκη Β. (Αλλαγή στο 74’ με [6] Κουλαλή Μ.), (11) Νικηταρά Ε., (12) Συμεωνίδη Γ., (13) Κατερίνη Δ. (Αλλαγή στο 79’ με [14] Κουκουλάκη Α.), (18) Αραβιάκη Μ. (Αλλαγή στο 68’ με [2] Πασχαλίδου Π.

Σχολιάστε Ελεύθερα