Ζητούν την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους

Ως παράνομη χαρακτηρίζουν για άλλη μια φορά τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού Σάμου, την μη καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων, με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ημέρες από εργαζόμενους που τους ζητήθηκαν να τους επιστραφούν τα χρήματα που τους κατέθεσαν στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των σωματείων «το Δώρο Χριστουγέννων δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά σε χρήμα. Πρέπει να εξοφληθεί από τους εργοδότες εφάπαξ από 21/12 έως 31/12. Οι εργαζόμενοι που δεν το έχουν ακόμη λάβει έχουν δικαίωμα, μαζί με το Σωματείο, να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για να το διεκδικήσουν, όπου γίνεται μηνυτήρια αναφορά και αυτόφωρη διαδικασία, αφού η μη καταβολή του είναι ποινικό αδίκημα! Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας άμεσα να προχωρήσει σε ελέγχους και να επιβάλει κυρώσεις σε εργοδότες που δεν το έχουν καταβάλει».

Τα σωματεία καλούν όλους τους συναδέλφους τους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να απευθυνθούν σε αυτά και στο Εργατικό Κέντρο. Να δυναμώσουν την πάλη συλλογικά για να μπορούν να έχουν κατακτήσεις, να κερδίσουν δικαιώματα και τη ζωή που τους αξίζει, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα