Φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

Για τρίτη χρονιά το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διοργάνωσε για τους φοιτητές του εκπαιδευτική επίσκεψη στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα οποία αποτελούν προορισμό για την εκπαίδευση φοιτητών από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ξεκίνησε με ενημέρωση για το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους της νησίδας Νησιώπη. Περιελάμβανε γνωριμία με τα απολιθωμένα φυτά που έχουν αποκαλυφθεί μέσα στην ηφαιστειακή τέφρα αλλά και αυτά που έχουν χαρτογραφηθεί στις απόκρημνες ακτές και παραλίες της Νησιώπης, τους γεώτοπους, αλλά και πληροφορίες για τα αποτελέσματα των ερευνών και των ανασκαφικών εργασιών στη Νησιώπη, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές μετέβησαν στη νησίδα Νησιώπη έλαβαν πληροφορίες για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του θαλάσσιου περιβάλλοντος και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τις εντυπωσιακές ηφαιστειακές δομές, τις γεωμορφές και τα μεγάλα γεωλογικά ρήγματα. Ακολούθησε περιήγηση και ενημέρωση στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης όπου επισκέφτηκαν τις απολιθωματοφόρες θέσεις και γνώρισαν τα τεκμήρια που αποκαλύπτουν ότι όλη η περιοχή ήταν τμήμα μιας μεγάλης στεριάς της Αιγιήδας και στα εκατομμύρια χρόνια που ακολούθησαν μεγάλα γεωλογικά ρήγματα δημιούργησαν τη νησίδα και τον κόλπο Σιγρίου.

Οι φοιτητές επισκέφτηκαν στη συνέχεια τους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και ενημερώθηκαν για τη σημασία των απολιθωμάτων για τη μελέτη και την κατανόηση της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου και γνώρισαν τα εντυπωσιακά απολιθώματα που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφικές και ερευνητικές εργασίες του Μουσείου.

newsbeast

Σχολιάστε Ελεύθερα