Καταγγελία του ΚΥΠΟΤΕ για αυθαιρεσία στο Φραντάτο

Ο ΚΥ.ΠΟ.ΤΕ με υπόμνημα προς τον δήμο Ικαρίας διαμαρτύρεται για μια αυθαιρεσία ιδιώτη στο προαύλιο χώρο του σχολείου στο Φραντάτο 

Το υπόμνημα έχει ως εξής

Με προβληματισμό παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα μία ανεπίτρεπτη αυθαιρεσία που εξελίσσεται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φραντάτου Ικαρίας.

Ένας ιδιώτης κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΔΗΜΟ όπως ο ίδιος ισχυρίζεται (το οποίο δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε), κατέλαβε με τροχόσπιτο τον χώρο του σχολείου κάνοντας χρήση και των υπηρεσιών του.

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της Δημοτικής μας αρχής, είναι γνωστό ότι τα σχολικά κτίρια νέα και παλαιά ανήκουν στην απόλυτη δικαιοδοσία των Δήμων να τα συντηρούν αλλά και να τα προστατεύουν όπως άλλωστε τους αξίζει.

Θα θέλαμε να απαντήσετε όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλο τον ικαριακό λαό πώς προασπίζεστε ΕΣΕΙΣ την Δημόσια ετούτη περιουσία; Τι θα πράξετε για να αποδείξετε τα αυτονόητα και με ποιο τρόπο σκέφτεστε να αξιοποιήσετε τα πολιτιστικά αυτά κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας;

Θα πρέπει ακόμη να γνωρίζετε πως τα σχολεία αυτά αποτελούν την «πολιτιστική κιβωτό» του τόπου μας. Η παιδεία με την ευρύτερη έννοια χτίστηκε μέσα εδώ, οι δικοί μας άνθρωποι δούλεψαν με όλη τους την δύναμη και μέσα στην φτώχεια της εποχής θεμελίωσαν αξίες ζωής και δράσης… Δάσκαλοι και Μαθητές έχουν αφήσει μέσα εδώ ανεξίτηλα τα ίχνη της προόδου αυτής της μικρής ανεμόδαρτης Πατρίδας.

 Όσοι από εμάς υπερασπιζόμαστε την ιστορία και την παράδοση αυτού του τόπου, όσοι πιστεύουμε ότι το μέλλον πατάει γερά πάνω στο παρελθόν, όσοι αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο και ομορφότερο αύριο, δεν θα αφήσουμε να πάει τίποτα χαμένο.

Αναμένοντας τις απαντήσεις σας, θα μιλάμε δυνατά και καθαρά για να μας ακούνε όλοι…

Με τιμή

για τον ΚΥ.ΠΟ.ΤΕ. (ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ)

Χαρούλα & Ζαχαρούλα Κ.Κοτσάνη

Σχολιάστε Ελεύθερα