Διαμαρτυρίες για ελλείψεις Γυναικολόγου και Παιδιάτρου στην Ικαρία

Χθες, Τρίτη 30/10 στις 1 το μεσημέρι τα μέλη της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και της Ομάδος Γυναικών Αγ. Κηρύκου πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ικαρίας για τις ελλείψεις Γυναικολόγου-Μαιευτήρα και την απουσία παιδιάτρου (λόγω αδείας της μοναδικής ιατρού που καλύπτει την παραπάνω ειδικότητα). Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Επανερχόμαστε στις υπηρεσίες σας, με αγανάκτηση, λόγω της έλλειψης γυναικολόγου στο νοσοκομείο, καθώς και τη ξανά συγκυριακή απουσία παιδιάτρου.Επειδή πιστεύουμε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και πρέπει να παρέχεται από το κράτος δωρεάν και ισότιμα σε όλους, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, διεκδικούμε το αυτονόητο:

  • Να υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που να καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας, όλο το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.
  • Χωρίς να κάνουμε πίσω από το σύνολο των αιτημάτων, που οι μαζικοί φορείς και ο Δήμος Ικαρίας έχουν θέσει επανειλημμένα, και υπ’ όψη του Υπουργείου Υγείας,

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Να καλυφθεί άμεσα η θέση του γυναικολόγου στο νοσοκομείο καθώς και στο Κ. Υ. Ευδήλου και όλες οι ειδικότητες που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του.
  2. Να υπάρχουν μόνιμοι παιδίατροι σε κάθε δομή υγείας του νησιού, για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της οικογένειας, με προοπτική τη δημιουργία παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο.
  3. Εμβολιασμός για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους και έλεγχο από τις δημόσιες δομές υγείας.
  4. Να δοθεί το επίδομα τοκετού σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, που τεκνοποιούν. Η ζωή των παιδιών μας δεν είναι εμπόρευμα.
  5. Πλήρη στελέχωση μόνιμου προσωπικού τις μονάδες Υγείας του νησιού μας, όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου.

Καλούμε όλες τις γυναίκες του νησιού, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις μητέρες , να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου στις 12 μ.μ.

ert.gr

Σχολιάστε Ελεύθερα