ΣΕΠΙ:Κανένας δεν πρέπει να βρεθεί στο δίλημμα να διαλέξει φαγητό ή θέρμανση

Διαμαρτυρόμαστε και παλεύουμε εναντίον αυτής της απαράδεκτης κατάστασης της ακρίβειας που φούντωσε μετά την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΣ για τα νησιά μας και άλλα νησιά του Αιγαίου.

Οι κάτοικοι της Ικαρίας και των Φούρνων κινδυνεύουμε  αυτόν το χειμώνα, περισσότερο από άλλη φορά, να ξεπαγιάσουμε.  Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με την εκκίνηση της περιόδου, εκτοξεύεται στα 1.37 € το λίτρο! Την ίδια στιγμή που μισθοί και  συντάξεις έχουν άγρια σφαγιασθεί και το όποιο λαϊκό εισόδημα το λεηλατούν με τους έμμεσους και άμεσους φόρους και με τα δυσβάσταχτα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ. Η κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς που πληρώνουν ενοίκιο για να εργαστούν στην περιοχή μας, τους αναπληρωτές πλήρους, πόσο μάλλον και τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, είναι ασφυκτική.

Ταυτόχρονα ανεβαίνει και η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης που πάνε στα 1.98€ και 1.76€. Είναι εμφανές το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται ακόμα και για τις απαραίτητες μετακινήσεις των κατοίκων, πόσο μάλλον των εκπαιδευτικών που αναγκάζονται λόγω διάθεσης ή τοποθέτησης να μεταφέρονται καθημερινά για να μεταβούν στην εργασία τους.

Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστια γιατί: Κατήργησε το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ  στα νησιά, διατηρεί και αυξάνει τους ειδικούς φόρους και το ΦΠΑ στα καύσιμα, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων και των εφοπλιστών στα καύσιμα. Μείωσε τις κρατικές δαπάνες του επιδόματος θέρμανσης.

Όλοι εμείς οι κάτοικοι της Ικαρίας και των Φούρνων δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που ζούμε όλα τα τελευταία χρόνια.

Κανένας δεν πρέπει να βρεθεί στο δίλημμα να διαλέξει  φαγητό ή θέρμανση

Τώρα χρειάζεται με την πάλη και την αλληλεγγύη να διεκδικήσουμε:

  • Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά (μείωση κατά 50%).
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.
  • Ουσιαστική ενίσχυση με οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν για αγορά πετρελαίου.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος.
  • Επιδότηση ενοικίου για τους αναπληρωτές, κάλυψη μέχρι και του τελευταίου ευρώ οδοιπορικών εξόδων των εκπαιδευτικών με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Σχολιάστε Ελεύθερα