Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας.

Την Τρίτη 6 Νοέμβρη, ανακοινώθηκε μια ιστορικής αφετηρίας κανονιστική συμφωνία για τον εξορθολογιsμό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας. Το κοινό ανακοινωθέν αποτελείται από 15 σημεία και θέτει στο επίκεντρο το καθεστώς των κληρικών, όπως επίσης και την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας.

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία θεωρείται ως πρώτο και αναγκαίο βήμα για έναν συνολικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας, όπως αυτός θα προκύψει συνολικά μέσα από τη διαδικασία της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Η αποχώρηση των κληρικών από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, όπως επίσης και η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, το προϊόν της οποίας θα διαχειρίζονται από κοινού το Κράτος και η Εκκλησία, σηματοδοτούν μια νέα εποχή όπου οι ρόλοι του Κράτους και της Εκκλησίας θα καθίστανται εξαιρετικά διακριτοί.

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το κράτος οφείλει να στέκει απολύτως ουδέτερο απέναντι σε όλες τις θρησκείες, τα δόγματα και την αθεΐα και να εγγυάται την θρησκευτική ελευθερία, δημιουργώντας έτσι ένα πεδίο ισότιμων δικαιωμάτων για όλους και για όλες ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Σχολιάστε Ελεύθερα