Αλέξης Τσίπρας:Να αποσυρθεί η τροπολογία για τα κολλέγια

Στο πλευρό των επιστημόνων, που αντιδρούν έντονα στην τροπολογία- «δώρο» της Νίκης Κεραμέως στα ιδιωτικά κολλέγια, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας, αλλά και την απομάκρυνση της υπουργού, μετά τις επικοινωνίες που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, κατά τη συζήτηση που είχαν, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «εύλογες» και «δίκαιες» τις σφοδρές αντιδράσεις των επιστημόνων «για την αντισυνταγματική νυχτερινή τροπολογία της υπουργού Παιδείας, κ. Κεραμέως, με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολλεγίων τριετούς φοίτησης». Έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τροπολογία-δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μηχανικών και οικονομολόγων που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και σε βάρος της δημόσιας Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χαρακτήρισε αυτονόητες τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των ίδιων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε την ανάγκη οι μηχανικοί και οικονομολόγοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για την «επαίσχυντη τροπολογία».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμησή του πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και η απομάκρυνση της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας αποτελεί μονόδρομο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα