36 χρόνια μετά…..

Ήταν 25 Ιουλίου του 1983 όταν  ένα όνειρο του Λουκιανού Κηλαηδόνη γινόταν πραγματικότητα, ήταν το ελληνικό woodstock ή το πάρτυ της Βουλιαγμένης, που υπολογίζεται πως συμμετέιχαν 70.000 άνθρωποι, όπου κάτω από την πανσέληνο και με βουτιές στη θάλασσα άκουγαν καλλιτέχνες σαν τον Σαββόπουλο, τον Γιώργο Νταλάρα, την  Αφροδίτη Μάνου, τον Βαγγέλη Γερμανό, την Μαργαρίτα Ζορμπαλά, την Μαντώ και φυσικά τον ηθικό αυτουργό του πάρτυ τον Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Ήταν η πρώτη συναυλία που έβγαλε τους καλλιτέχνες από θέατρα και γήπεδα και τους έβαλε σε φυσικούς ανοιχτούς χώρους, όπως ήταν η πλαζ της Βουλιαγμένης, αφήνοντας το δικό της στίγμα στην Ελληνική μουσική.

Οι προετοιμασίες είχαν κρατήσει μήνες και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τα είχε φροντίσει τα πάντα από να του παραχωηθεί από τον ΕΟΤ η πλαζ μέχρι ουσιαστικά την παραμικρή λεπτομέρεια για την συναυλία, που άφησε εποχή.

 «Σκεφτόμουν πάντα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να μαζευτούμε όλοι μια βραδιά με φεγγάρι, να ξαπλώσουμε στην αμμουδιά και να ακούμε μουσική όπου θα έρχεται από τη θάλασσα, να τα ψιλολέμε ενώ θα σκάζουν κάθε τόσο πυροτεχνήματα γύρω μας. Κι αν μας αρέσει, να σηκωθούμε και να χορέψουμε» έλεγε. «Το μόνο που δεν είχαν προβλέψει» σχολίαζε εκ των υστέρων, «ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου».

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να θυμηθείτε στιγμές από τη συναυλία και την προετοιμασία τηςCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ

Tags: , , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Λουκιανό Κηλαηδόνη – ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: