Επιστολή Δημήτρη Σεβαστάκη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Φούρνων-Ικαρίας-Σάμου

Ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ικαρίας-Φούρνων-Σάμου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Ο νομός Σάμου συνδέεται περιφερειακά με μικρότερο πλοίο από το πλοίο της γραμμής, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι του νομού να μεταβαίνουν από το ένα νησί στο άλλο τακτικά για τις δουλειές τους.

Τέλη Οκτωβρίου το πλοίο που έκανε τη συγκεκριμένη διασύνδεση απεσύρθη από την αρμόδιο εταιρεία «ΠΑΡΟΣ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ Ν.Ε.» και σύμφωνα με την τελευταία θα αντικατασταθεί με άλλο μεγαλύτερο. Εν τούτοις αυτό δεν έχει ακόμα συμβεί με αποτέλεσμα η διασύνδεση ουσιαστικά να διακοπεί. Να σημειώσουμε ότι ιδίως για το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων (Φούρνοι , Θύμαινα) η ενδονησιωτική συγκοινωνία είναι πολύ σημαντική και για τις προμήθειες και για τη σύνδεση των Φούρνων με τις νοσοκομειακές μονάδες της Σάμου και της Ικαρίας, αλλά και για τη μετακίνηση των αθλητικών ομάδων.

Επειδή τα δρομολόγια αυτά είναι απαραίτητα για τους κατοίκους των Φούρνων, της Ικαρίας αλλά και της Σάμου, ώστε να διεκπεραιώνουν βασικές υποχρεώσεις τους, παρακαλείσθε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να επανέλθει η επαρκής σύνδεση των νησιών.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Σεβαστάκης
Βουλευτής Σάμου

Σχολιάστε Ελεύθερα