Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της Marvel

Μιλάμε για τον άνθρωπο που δημιούργησε τους περισσότερους super-ήρωες της γνωστής αμερικάνικης εταιρείας στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας.Ο θρυλικός συγγραφέας, εκδότης και συντάκτης των Marvel Comics, Stan Lee έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 95 ετών.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που συνδημιούργησε τους Spider-Man, X-Men, Thor, Iron Man, Black Panther, Hulk, Daredevil, The Fantastic Four και πολλούς ακόμη σούπερ ήρωες. Ξεκίνησε να εργάζεται στη βιομηχανία των comics το 1939 και από το 1961, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Jack Kirby και Steve Ditko, κατάφεραν να χτίσουν την αυτοκρατορία των comics που είναι γνωστή σήμερα η Marvel.

Ο Lee έδινε ιδιαίτερο βάρος στην καθημερινότητα και τα πάθη των υπερηρώων του και γι’ αυτό κατάφερε να έχει τόσο μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Ο ίδιος σταμάτησε να γράφει το 1972, αλλά συνέχισε το έργο του από το πόστο του εκδότη και του πνευματικού ηγέτη της Marvel. Εκτός από τα comics, ο Stan Lee ήταν και λάτρης της τεχνολογίας επιχειρώντας σε διάφορους τομείς, ειδικά τα τελευταία 25 χρόνια με την επανάσταση του Internet.

Το 2009 η Walt Disney εξαγόρασε την Marvel Entertainment για το ποσό των $4 δισεκατομμυρίων. Έκτοτε οι ταινίες με πρωταγωνιστές χαρακτήρες όπως τους Avengers αποτελούν μερικές από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες όλων των εποχών. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τόσο με την όραση όσο και με το αναπνευστικό του. Το 2017 μάλιστα έχασε τη γυναίκα του σε ηλικία 69 ετών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Stan Lee έχει εμφανιστεί σε όλες τις ταινίες του Marvel Cinematic Universe, έχοντας μάλιστα γυρίσει εκ των προτέρων όλα τα cameos του, στην δυσάρεστη περίπτωση όπου θα πέθαινε νωρίτερα.

Σχολιάστε Ελεύθερα