Μαθητής στην Ικαρία μένει στην ίδια τάξη γιατί δεν μεταφέρεται στο σχολείο

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο γιος της με τη μεταφορά του στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο διαμαρτύρεται μητέρα από την Ικαρία. Σε καταγγελία που στάλθηκε στο alfavita.gr τονίζεται ότι, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών, το παιδί της αποκλείεται από την εκπαίδευση.

Η μητέρα του μαθητή υπογραμμίζει ότι λόγω της κατάστασης, ο γιος της θα φοιτήσει ξανά στην ίδια τάξη, λόγω της ολιγωρίας των αρμοδίων.

Διαβάστε την επιστολή του γονέα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΑ

Ονομάζομαι Καρούτσου Σοφία και είμαι μητέρα ενός μαθητή που φοιτά εδώ και 6 χρόνια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ικαρίας, αλλά την φετινή χρονιά 2018-2019 έχει αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία εδώ και τρεις μήνες, αφού το πρόβλημα είναι έντονο σε όλο το νησί, λόγω της έλλειψης μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, το παιδί μου Γεραλής Λεωνίδας, μαθητής του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Καραβοστάμου Ικαρίας δε μεταφέρεται στο σχολείο με ευθύνη των ατμοδίων υπηρεσιών, ενώ έχουν ενημερωθεί κατ’επανάληψη τόσο από την διεύθυνση του σχολείου όσο και από την οικογένεια του μαθητή.

Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα το παιδί μου να επαναφοιτήσει στην ίδια τάξη, αφού το ίδιο το κράτος με την πολιτική που ακολουθεί, στερεί το δικαίωμα στα παιδιά να έχουν ασφαλείς μεταφορές που δικαιούνται.

Η μητέρα

Καρούτσου Σοφία

Alfavita

Σχολιάστε Ελεύθερα