ΕΚΣ: Να αποφυλακιστεί η καθαρίστρια του δήμου βόλου

Το ΕΚΣ καταγγέλλει την άδικη 10ετή και χωρίς αναστολή φυλάκιση εργαζόμενης καθαρίστριας στο Δήμο Βόλου. Η συνάδελφος διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού, ενώ ήταν τελειόφοιτη Ε΄ δημοτικού , ώστε  να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είναι με  67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν τα έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή (10ετή φυλάκιση) που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας.

Απαιτούμε να αποφυλακιστεί άμεσα η καθαρίστρια  γιατί δεν είναι κακούργημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει αξιοπρεπώς στον 21ο αιώνα. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχοδιάβολου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.

Την ίδια ώρα η αστική δικαιοσύνη κλείνει τα μάτια μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν.

Απαιτώντας να τερματιστεί η περιπέτεια της καθαρίστριας και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της, το ΕΚΣ και τα σωματεία-μέλη του παλεύουν για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου όλοι θα είναι ισότιμοι μεταξύ τους, όπου η υγεία και η παιδεία θα είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και όπου όλοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη.

Καλούμε όλο τον εργατόκοσμο των νησιών, τη νεολαία, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, του συνταξιούχους, τις γυναίκες, να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στην εργαζόμενη και να συμβάλουν αποφασιστικά για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε Σάμο (10 π,μ στο ΕΚΣ) και Ικαρία (πλατεία Ευδήλου στις 12 το μεσημέρι).

Σχολιάστε Ελεύθερα