Διαμαρτυρία Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αιγαίου για μείωση επιδόματος από την Περιφέρεια

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνυπογράφουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι των νησιών Λέσβου, Λήμνου, Σάμου και Χίου σχετικά με τις “δραστικές” μειώσεις σε επιδόματα αγροτικών και ειδικευόμενων επικουρικών γιατρών.

Στη διαμαρτυρία τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι αναφέρουν:

“Προκαλεί κατάπληξη στους Ιατρικούς Συλλόγους του Βορείου Αιγαίου η επικείμενη εφαρμογή της από 27/8/2020 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, η οποία τροποποιώντας παλαιότερη απόφαση της 28/12/2017, που αφορούσε στην παροχή κινήτρων σε ιατρούς υπηρετούντες σε δυσπρόσιτες και προβληματικές, παραμεθόριες περιοχές σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους 3580/2007 και 4368/2016 του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει δραστικές μειώσεις στα επιδόματα σε αγροτικούς και ειδικευμένους επικουρικούς γιατρούς.

Στις αυξημένες ανάγκες, που θέτουν η πανδημία της Covid-19 και το μεταναστευτικό για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η παραπάνω απόφαση εκτός από επικίνδυνη, αποτελεί και χλεύη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει τούτες τις ώρες το ιατρικό προσωπικό σε συνθήκες που απειλούν άμεσα την υγεία του.

Η πανηγυρική απόσυρση της παραπάνω απόφασης αποτελεί απαίτηση σύσσωμου του ιατρικού κόσμου του Βορείου Αιγαίου.”

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα