Σ. Κύτελης: Νέα δομή εκτός αστικού ιστού μέχρι 3000 μετανάστες

Σε νέα δήλωση προχώρησε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, σχετικά με την δημιουργία του νέου ΚΥΤ εντός των ορίων του Δήμου, με αφορμή την επιστολή που έστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που απαρτίζει τη Δημοτική Αρχή, Παναγιώτης Βάλεσης, Εριφύλη Γιαννάκα, Συμεών Χαραλάμπους και Στρατής Δαγκλής, και των σοβαρών θεμάτων που αυτή θέτει.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δηλώνει: «Οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την δημιουργία νέου ΚΥΤ εντός των ορίων του Δήμου Μυτιλήνης, έχουν ξεκάθαρα διατυπωθεί και εγκριθεί με την ομόφωνη υπογραφή των συμβούλων της παράταξης της Δημοτικής Αρχής (μειοψηφούντος ενός μόνο συμβούλου, του Κώστα Κουνέλη), στην συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2020, συμπεριλαμβανομένων και των παραπάνω δημοτικών συμβούλων – συντακτών της επιστολής αυτής, αποτελώντας την «κόκκινη γραμμή» εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία του.

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι αυτές είναι:

α) Δομή εκτός αστικού ιστού και κατοικημένης περιοχής μέγιστης χωρητικότητας γενικού πληθυσμού 3.000 προσφύγων – μεταναστών.

β) Παύση λειτουργίας κάθε άλλης δομής που σήμερα βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μυτιλήνης και ειδικότερα στο «Μαυροβούνι» (προσωρινό ΚΥΤ) και στον Δημοτικό «Καρά Τεπέ», καθώς και όλων των λοιπών δομών.

γ) Συνέχιση της αποσυμφόρησης του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες και της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων.

δ) Κατασκευή και λειτουργία του νέου ΚΥΤ σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος των γύρω περιοχών που αυτό θα βρίσκεται.

Οι παραπάνω όροι και προϋποθέσεις για την λειτουργία του νέου ΚΥΤ έχουν από την πρώτη στιγμή αποσταλεί και γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση, η οποία είναι με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι μόνες αρμόδιες για την αποδοχή και υλοποίηση τους. Σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις θέσεις αυτές, αλλά και δεν είναι διατεθειμένη να εμπλακεί σε παιχνίδια λαϊκισμού, που το μόνο που εξυπηρετούν είναι πρόσκαιροι εντυπωσιασμοί, αλλά όμως δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας και φόβου στους δημότες και τους κατοίκους του νησιού μας, απομακρύνοντας τους από την σημερινή αδιέξοδη πραγματικότητα, που είναι η λειτουργία του γιγάντιου ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, εντός της πόλης της Μυτιλήνης και των όμορων χωριών της».

ΕΡΤCategories: ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΛΕΣΒΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: