Ο Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Χάφταρ

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε σήμερα στην Τρίπολη, όπου είχε επαφές με Λίβυους αξιωματούχους. Στο επίκεντρο των επαφών του μια ενδεχόμενη νέα επίθεση από τις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, όπως αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε.

Από προηγούμενη επίσκεψη του Ακάρ στην Τρίπολη
Από προηγούμενη επίσκεψη του Ακάρ στην Τρίπολη

Ο Ακάρ, που συνοδευόταν από μια στρατιωτική αντιπροσωπεία, συναντήθηκε σήμερα στην Τρίπολη με τον «υπουργό Άμυνας» της λεγόμενης «Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας» Σαλαχεντίν αλ Ναμρούς και τον Χάλεντ αλ Μέχρι, τον πρόεδρο του «Ανωτάτου Συμβουλίου του Κράτους». Ο Ακάρ με τον Μέχρι προέταξαν «τη συνέχιση του συντονισμού» για να απωθήσουν μια ενδεχόμενη επίθεση εκ μέρους του «εκτός νόμου Χαλίφα Χάφταρ με στόχο να πλήξει τη σταθερότητα της Λιβύης», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους».

Την Πέμπτη, ο Χαλίφα Χάφταρ κάλεσε τους υποστηρικτές του «να εκδιώξουν τον Τούρκο κατακτητή». Δεν θα υπάρξει ειρήνη «με την παρουσία ενός αποικιοκράτη στα εδάφη μας», είπε με αφορμή την 18μηνη παράταση που πήρε η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Ο Τούρκος υπουργός παρέστη επίσης σήμερα στην τελετή απονομής των διπλωμάτων σε Λίβυους σπουδαστές στρατιωτικών σχολών που εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών.

902

Σχολιάστε Ελεύθερα