Ευχαριστήριο του Γ.Ν.Ικαρίας στην Ελληνική Πνευμολογική Εταιρεία

Εκ μέρους του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας που διοργάνωσε και συμμετείχε σε δράση με Σπιρομετρήσεις στην Ικαρία για το διάστημα από 5 Ιουνίου έως 8 Ιούνιου του 2019. 

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αναπληρωτή  Γραμματέα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και  Αναπληρωτή Καθηγητή  Πνευμονολογίας,  κ. Λουκίδη  Στέλιο για την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση σε αυτή τη σημαντική δράση για τον πληθυσμό των ακριτικών νησιών της Ικαρίας και του συμπλέγματος νήσων Φούρνων Κορσεών. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της Ικαρίας, αλλά και όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν στη δράση, η οποία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία.

Στοιχεία Δράσης:

Τίτλος: Διεξαγωγή Σπιρομετρήσεων στην Ικαρία

Διάρκεια: 4 ημέρες – από 05/06/2019 έως και 08/06/2019.

Διοργάνωση: Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας, Κέντρο Υγείας Ευδήλου, Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία. “Με την έγκριση της 2ης ΔΥΠΕ και των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Σάμου”

Συμμετοχή στη δράση από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία:

  • Υπεύθυνη Ιατρός: Μπαρμπαρέσσου Ζαφειρία, Πνευμονολόγος
  • Πρόγραμμα Μονάδας Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων: Δρούλιας Βιορέλης, Γιώτας Στέλιος
  • Επισκέπτρια Υγείας – Γογοδώνη Ειρήνη, Κέντρο Υγείας Περιστερίου.
statistika stoixeia
Στατιστικά στοιχεία για την δράση των σπιρομετρήσεων
pinakas

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της δράσης δήλωσαν επιθυμία 40 άτομα να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τις μεθόδους που υπάρχουν για τη διακοπή του καπνίσματος.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης διεξαγωγή της δράσης προγραμματίζονται στο επόμενο διάστημα και εντός του έτους να πραγματοποιηθεί δράση με θέμα «Επιστημονικά τεκμηριωμένες στρατηγικές διακοπής καπνίσματος». Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα επανάληψης της δράσης και καθιέρωσής της, τουλάχιστον δυο φορές κατ’ έτος. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση με έκδοση νεότερου Δελτίου Τύπου.

 

Σχολιάστε Ελεύθερα