Συνάντηση της Μ. Κομνηνάκα με την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη νέα δομή και περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης

Συνάντηση  με την Επιτροπή Αγώνα ενάντια της λειτουργίας νέας δομής προσφύγων στην περιοχή Βάστρια των Νέων Κυδωνιών, πραγματοποίησε , η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Οι πρόεδροι των χωριών εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και την αγωνία τους σχετικά με την κατασκευή της κλειστής δομής, που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους τοπικούς παράγοντες.

Η Μαρία Κομνηνάκα εξέφρασε για άλλη μια φορά την πάγια θέση του ΚΚΕ για καμία δομή στο νησί της Λέσβου είτε κλειστή είτε ανοιχτή και τόνισε, ότι “η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και των μεταναστών από το νησί, η μεταφορά τους σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους, ώστε να μπορούν από εκεί να αιτηθούν άσυλο.”

Επίσης η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα συνοδευόμενη από μέλη της Τ.Ε Λέσβου του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την αγωνία τους για την τραγική κατάσταση, που έχουν περιέλθει αυτή την περίοδο και άκουσαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για την άμεση ένταξή τους στο επίδομα ειδικού σκοπού, καθώς και τη γενναία διαγραφή μέρους των χρεών τους σε τράπεζες και εφορία, που έχουν συσσωρευτεί αυτή την περίοδο.

Η κυρία Κομνηνάκα τόνισε ότι “όλοι εξέφρασαν την τραγική κατάσταση που βιώνουν καθώς με την εφαρμογή του “click away” στη λειτουργία των καταστημάτων, ευνοούνται μόνο οι εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα ενώ ταυτόχρονα οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες τους. Οι αναστολές πληρωμών και οι επιστρεπτέες προκαταβολές, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, την εφορία που παραμένει ίδια με πέρυσι. Όλοι οι έμποροι επισήμαναν την αναγκαιότητα να επιτρέπεται η είσοδος ενός πελάτη εντός του καταστήματος κατόπιν συνεννόησης και ραντεβού”.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να μη σκύψουν το κεφάλι και ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους βιοπαλαιστές επαγγελματίες, στον αγώνα τους για να επιβιώσουν μέσα από τις συμπληγάδες που τους στριμώχνει η κυβερνητική πολιτική.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα