Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου στο δημοτικό συμβούλιο

Tη δραστηριότητά της στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Η παράταξη αναφέρει:

Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10/3/20 και τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης

· Ομόφωνα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για πρόσθετα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό στη χθεσινή συνεδρίαση. Τα μέτρα αφορούν στην ενίσχυση του Νοσοκομείου και του Κ.Υ Καρλοβάσου, στην προμήθεια και παροχή των απαιτούμενων ειδών σε φάρμακα και άλλα υλικά κ.ά.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΫΛΙΟ

«Ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού επιβάλλει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης και τη θεραπεία των ασθενών. Για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα όποια εξαγγελθέντα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του ιού, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο ΚΥ Καρλοβάσου , για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας στο λαό του νησιού μας.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να κωφεύει στην απαίτηση και την ανάγκη για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και σε υποδομές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

1. Να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και κλάδων, με βάση και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στη Σάμο. Η αντιμετώπιση δεν μπορεί να γίνει μόνο από το υπάρχον προσωπικό ή με την ανάκληση των αδειών του, αφού ήδη οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς άδειες και ρεπό, για να ανταποκριθούν στις ήδη τεράστιες ανάγκες περίθαλψης, τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.

2. Να εξασφαλίσει την προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.), για την προστασία των ασθενών και εργαζομένων.

3. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

4. Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, να εξασφαλίζεται η συνιστώμενη κατ’ οίκον επίσκεψη των ιατρών στις περιπτώσεις εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων.

5. Να πάρει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς.

5. Να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) Σε όσους εργαζόμενους τυχόν αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς. β) Σε έναν γονιό ή άλλο ενήλικο μέλος; της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.

6. Να εξασφαλιστεί η ιατρική παρακολούθηση, η επαρκής και υγιεινή διατροφή στους νηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και τις σχολές, στις στρατιωτικές μονάδες.

7. Να προχωρήσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση στον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, καθώς πέρα από τους άλλους λόγους, λόγω του υπερπληθυσμού αλλά και των άθλιων συνθηκών διαβίωσής τους υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξάπλωσης πιθανών κρουσμάτων. Να παρθούν άμεσα και για όσο διάστημα παραμένουν οι πρόσφυγες στο νησί μέτρα ιατρικής παρακολούθησης και πρόληψης καθώς και επαρκούς διατροφής τους».

· Για το θέμα της κατανομής της επιχορήγησης του 1 εκατομμυρίου που δόθηκε στου δήμους που προήλθαν από διάσπαση

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την κατανομή αλλά, πρότεινε την μείωση κατά 50% του δυσανάλογα μεγάλου ποσού των 150.000 ευρώ που προορίζεται για τουριστική προβολή, προκειμένου να δοθεί το υπόλοιπο για την πυροπροστασία των οικισμών(καθαρισμός περιαστικού πρασίνου). Δυστυχώς, όλες οι άλλες παρατάξεις καταψήφισαν τη πρόταση, τη στιγμή που οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για τη πολιτική προστασία είναι ελάχιστες.

· Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε αναφορά με τα προβλήματα που απασχολούν τη κοινότητα Παλαιοκάστρου, ζητώντας να δοθούν γραπτές απαντήσεις.

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν σε πρόσφατη περιοδεία της παράταξης και συζητήθηκαν σε σύσκεψη με το κοινοτικό συμβούλιο και κατοίκους του χωριού, αφορούν σε ζητήματα ύδρευσης, αποχέτευσης, επισκευή του παλιού κοινοτικού καταστήματος για να γίνει πολιτιστικό κέντρο, την ολοκλήρωση – βελτίωση του γηπέδου, την επέκταση του δημοτικού φωτισμού , την έλλειψη συγκοινωνίας κ.α.

Σαμιακό βήμαCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ, ΛΑΣ, ΣΑΜΟΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: