Ο Βασίλης Κικίλιας, τα δήθεν Χριστούγεννα και οι πολιτικοί καιροσκόποι

Γράφει ο Κώστας Πετρόπουλος για το sportime

Ο θρησκευτικός καιροσκοπισμός φαίνεται πως είναι το νέο πολιτικό άθλημα κάποιων Υπουργών της Κυβέρνησης της ΝΔ, οι οποίοι θυμούνται να είναι πιστοί Χριστιανοί και υπερασπιστές της Ορθοδοξίας όταν τους τους βολεύουν οι καταστάσεις και πολέμιοι της ίδια της πίστης που προηγούμενος υπερασπίζονταν…όταν “οι καταστάσεις” τους τραβούν το αυτάκι.

Κάποιοι πολιτικοί άλλωστε, έχουν κάνει κανόνα το “ούτε ιερό ούτε όσιο” με το να χρησιμοποιούν το ορθόδοξο δόγμα και τους πιστούς, αποκλειστικά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους….κάνοντας κατά καιρούς “μεγάλους σταυρούς” σε ζωντανή σύνδεση, ώστε να γοητεύουν τις συνειδήσεις του κοινού που τους παρακολουθεί, κάνοντας επίκληση σε ο, τι μεγαλύτερο έχει σαν αξία κάθε Χριστιανός που δεν είναι άλλο από την ίδια του την πίστη.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει μεγαλύτερης μορφής θρησκευτική ύβρη, από το να χρησιμοποιείς για εμπορικούς σκοπούς την ίδια την πίστη, χτίζοντας πάνω σε αυτή καριέρα και δημιουργώντας το προφίλ ενός Χριστιανού πολιτικού…ενω ουσιαστικά το μόνο που θες να πετύχεις είναι το να σε ψηφίσουν, ώστε να κατοχυρώσεις την καρέκλα.

Ακόμη ένα τραγικό παράδειγμα πολιτικού καιροσκόπου που άλλοτε χρησιμοποιεί την Ορθόδοξη πίστη για να κάνει πολιτική καριέρα και άλλοτε την απαξιώνει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο,δείχνοντας έτσι το πραγματικό του πρόσωπο, είναι η περίπτωση του Υπ. Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 16/12/2020 αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του Κορωνοϊου στη χώρα μας μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Ιδιαίτερη αναφορά στις γιορτές. Παρακαλώ πολύ όλους, παρακαλούμε πολύ όλους, ιδιαίτερη προσοχή, σύνεση και τήρηση των κανόνων Δημόσιας Υγείας.

Δεν αξίζει τον κόπο για 1-2 μέρες ΔΗΘΕΝ γιορτής να κινδυνεύσουν ζωές συνανθρώπων μας, συμπολιτών μας ή ακόμη και των ίδιων των μελών της οικογένειάς μας”.

Ουσιαστικά ο κ. Βασίλης Κικίλιας σε μια αποστροφή του λόγου του αποκαλεί ξεκάθαρα ΔΗΘΕΝ γιορτές τα Χριστούγεννα, ένα σημείο ορόσημο για ολόκληρο τον Χριστιανισμό, δείχνοντας…το πόσο Χριστιανός είναι πραγματικά.

Όταν πιέζεσαι να παραστήσεις κάποιον ή κάτι που ουσιαστικά ποτέ δεν πίστεψες μέσα σου, το “λάθος” δεν θα αργήσει να γίνει…ειδικά μάλιστα όταν είσαι κακός ηθοποιός και δεν καταλαβαίνεις εκείνη την στιγμή την γκάφα που έχει ξεστομίσει.

Να σημειώσουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Κικίλιας, προσπάθησε να δείξει στους τηλεθεατές – ψηφοφόρους, το πόσο πιστός και φανατικός Χριστιανός είναι, δημιουργώντας μόνος του, δήθεν πολιτική σύγκρουση με τον τότε υποψήφιο του Ποταμιού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, “καταγγέλλοντας” δήλωση του συγγραφέα κ. Νίκου Δήμου που τότε είχε στρατευτεί με το Ποτάμι, η οποία έλεγε πως “το ειδωλολατρικό σύμβολο του δήθεν Αγίου Φωτός θα έκανε ακόμα και τον ίδιο τον Ιησού «εμμανή αντικληρικό».

Τελικά ποιός είναι ΔΗΘΕΝ και υποκριτής κ. Κικίλια;

Μέχρι πότε θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε πολιτικά την ίδια την Χριστιανική πίστη μόνο και μόνο για να μαζέψετε ψήφους;

Τέλος να σημειώσουμε πως εντελώς τυχαία η λέξη η επίμαχη φράση “για 1-2 μέρες ΔΗΘΕΝ γιορτής” έχει διαγραφεί από τα επίσημα πρακτικά της συνέντευξης τύπου στο site του Υπ. Υγείας.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Σχολιάστε Ελεύθερα