Βόμβα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ

Καταρχήν όποιος και αν είναι ο στόχος είμαστε ενάντια στην βία και στην τρομοκρατία. Ο ΣΚΑΙ μπορεί να μην είναι από τα πιο αρεστά μας κανάλια αλλά είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να έχει οποιαδήποτε στάση έναντι οποιουδήποτε. Τα προβλήματα δεν λύνονται με βία και για αυτό τον λόγο εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα γεγονότα και για την επίθεση αυτή που ευτυχώς δεν είχε θύματα και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο.

Πάμε όμως στα γεγονότα. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα μεγάλης ισχύος έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ. Οι αστυνομικές πηγές μιλούν για 10 κιλά εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκαν στον εκρηκτικό μηχανισμό. Εκείνη την ώρα στον σταθμό και γραφεία της καθημερινής δεν φαίνεται να βρισκόταν κάποιος εργαζόμενος, άρα λογικά για αυτό δεν υπάρχουν τραυματισμοί, όμως υπάρχουν μεγάλες υλικές ζημιές. Είναι ενδεικτικό πως παρά το γεγονός πως η βόμβα μπήκε στο ισόγειο παράπλευρα του κτιρίου οι ζημιές που προκάλεσε έφτασαν μέχρι τον 6ο όροφο.

Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα και ο πρωθυπουργός, που δήλωσε τα εξής:

Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Οι δράστες όμως δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν. Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια καταδίκασε την επίθεση με την εξής ανακοίνωση

Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα  στη Δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ μετά την επίθεση δήλωσε τα εξής

Καταρχάς είμαι εδώ για να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Nα πω για άλλη μια φορά ότι η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται. Και να ζητήσω από την Πολιτεία και από την Αστυνομία να βρει τους δράστες, για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα τρομοκρατίας, τα οποία, δυστυχώς, κάνουν την επανεμφάνισή τους.

Το κίνημα αλλαγής διαμέσω του Σταμάτη Μαλέλη δήλωσε τα εξής

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

Λεβέντης για επίθεση ΣΚΑΪ: Η βία γυρίζει πίσω τη χώρα

Τον αποτροπιασμό του για τη βομβιστική επίθεση στον Σκάι, εξέφρασε, ο Βασίλης Λεβέντης, καταδικάζοντας την ενέργεια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο μιλώντας στον Real Fm δήλωσε: «Καταδικάζουμε όλοι το συμβάν. Δεν είναι τρόπος λειτουργίας της πολιτικής, δηλαδή άνθρωποι να θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο κάνουν πολιτική πράξη. Αντίθετα η βία γυρίζει πίσω την χώρα, πάμε πίσω, αυτά τα φαινόμενα είναι παρακμιακά. Δεν είναι πολιτική να βάζεις βόμβες».

Ποτάμι για ΣΚΑΪ: Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας

Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης  είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.

ΚΚΕ για ΣΚΑΪ: Απόλυτα καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες

Σε ανακοίνωση για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό “Σκάι” το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

“Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό”.

Δήλωση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ για τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε τα εξής:

Άσχετα με τον πολυετή πόλεμο δεχόμαστε από τον ΣΚΑΙ αρνούμαστε έστω και με τη στάση μας να βρεθούμε τυπικά με τη χρήση βίας. Στηρίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης ακόμη και σε εκείνους που παραβιάζουν την δίκη μας» έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης της εταιρίας αυτής Γιάννης Αλαφούζος κατονόμασε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ως ηθικούς  αυτουργούς της επίθεσης

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΙ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αν και ήμασταν σίγουροι ότι θα ειπωθεί κάτι τέτοιο θα πούμε κάτι που μάλλον δεν καταλαβαίνει ο κύριος Αλαφούζος. Είναι άλλο το εμπάργκο και άλλο η βομβιστική επίθεση, η κυβέρνηση επέβαλλε εμπάργκο στα στελέχη της, δεν όπλισε το χέρι κανενός τρομοκράτη και είμαστε σίγουροι πως οι διωκτικές αρχές θα κάνουν σωστά την δουλειά τους και θα πιάσουν αργά ή γρήγορα τους δράστες. Ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία των φερόμενων δραστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν άφησε αναπάντητη αυτή τη πρόκληση τονίζοντας πως οι δηλώσεις του κυρίου Αλαφούζου επιβεβαιώνουν ότι ορθώς έπραξαν στην επιβολή του εμπάργκο προς τον σταθμό. Συγκεκριμένα με ανάκοινωσή του λέει τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: Συκοφαντία που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας, οι δηλώσεις Αλαφούζου

Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό  ΣΚΑΪ είναι μια εγκληματική ενέργεια, που καταδικάστηκε απερίφραστα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους. Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας. Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των «ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας» στα τηλεοπτικά τους πάνελ.

Σημειώσεις

ο Πορτοσάλτε με ανάρτηση του στο twitter λέει τα εξής:

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κτύπημα μεγάλης ισχύος στον ΣΚΑΙ! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κτύπημα στο κτήριο του Ν.Φαλήρου που στεγάζει τον ΣΚΑΙ κ την «Κ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κτύπημα σε Μέσα Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ελλάδας. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κτύπημα σε Μέσα Ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση! Συμπτωματικά..

Και ο Τριανταφυλλόπουλος απαντά

Άρη κοιμήσου ήσυχος εμείς σας ενημερώσαμε έγκαιρα. Ούτε καμερα δεν είχατε φωστήρες. Η εικόνα είναι δίκη μας γιατί είμασταν εκεί. Γκάφα ολκής για ενημερωτικό σταθμό σωστά; Η σύνδεση της βόμβας με την κριτική που ασκείτε στην κυβέρνηση λαϊκισμός της κακιάς ώρας.

Η αλήθεια είναι πως η Ζούγκλα κατέγραψε την στιγμή της επίθεσης τώρα το πως δεν διευκρινίζεται

Σχολιάστε Ελεύθερα