Βιβλιοπαρουσίαση:«Όλα όσα ονειρευτήκαμε»

Το νέο βιβλίο της Αθανασίας Κιφοκέρη

όλα-όσα-ονειρευτήκαμε

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αυτή είναι η ιστορία της Χαράς και του Μίνωα. Της Χαράς, η οποία παρά το όνομά της δεν έτρεφε καμία χαρά για τη ζωή και ζούσε σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούσε το μαύρο και οι καταθλιπτικές τάσεις. Αντίθετα, ο Μίνωας, ήταν η προσωποποίηση της χαράς της ζωής και της αισιοδοξίας. Οι δρόμοι τους κάποια στιγμή θα συναντηθούν. Η Χαρά σ’ αυτόν θα συναντήσει έναν άντρα χαμογελαστό, αισιόδοξο, ιδεαλιστή που θα της αλλάξει άποψη για τη ζωή και θα την μεταφέρει σε έναν καινούριο κόσμο γεμάτο αισιοδοξία. Ο Μίνωας θα βρει σ’ εκείνη μια ξεχωριστή γυναίκα που θα την αγαπήσει με πολύ πάθος.

Ο έρωτάς τους μοιάζει φτιαγμένος στ’ αστέρια, και είναι σίγουροι ότι οι μοίρες οδήγησαν τον ένα στον άλλο. Μόνο που η ζωή έχει διαφορετικά σχέδια γι’ αυτούς, και το χτύπημά της θα είναι αμείλικτο. Η Χαρά θα βρίσκεται συνεχώς σε διλήμματα, σε πάθη και αμφιβολίες. Ο Μίνωας θα αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια προκειμένου να δει τις προσπάθειές του να καρποφορούν και να πετυχαίνει σταδιακά αυτά που ονειρεύεται. Ωστόσο, θα καταλάβει ότι η δύναμη της αγάπης είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Το «Όλα Αυτά που Ονειρευτήκαμε» είναι μια ιστορία για τον έρωτα και την απογοήτευση, για τους νέους που καθημερινά αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, για εκείνους που απλά βλέπουν τη ζωή να περνά από μπροστά τους και δεν κάνουν τίποτα για να εξελιχθούν. Κι είναι μια ιστορία για τα ξυπνήματα, εκείνα που ανοίγουν τα μάτια σε μια ζωή σκληρή, πραγματική, που δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτή της γυάλας ασφαλείας που μας νομίζουμε ότι μας περιβάλλει.

Συνέντευξη της Αθανασίας Κιφοκέρη

Αρχίσατε κάποια στιγμή να γράφετε επειδή κάποια πράγματα θέλατε να εκφράσετε ή το γράψιμο ήταν πάντα κομμάτι της ζωή σας;

Όποιος αγαπά το βιβλίο, αγαπά και την πένα. Πάντα διάβαζα. Δεν γίνεται να γίνεις συγγραφέας αν δεν έχεις πρώτα διαβάσει και μελετήσει το έργο άλλων δημιουργών. Κάποια στιγμή και μετά από τόνους βιβλίων στην βιβλιοθήκη μου, η συγγραφική μου πένα αφυπνίστηκε και από εκεί και μετά δεν μπορούσα να σταματήσω. Εγώ και η πένα πάμε πλέον πακέτο και είναι η καλύτερή μου φίλη.

Όταν με το καλό αρχίζετε ένα νέο βιβλίο, τι σκέφτεστε πρώτα, να γράψετε κάτι αρεστό στούς αναγνώστες, να γράψετε κάτι που αρέσει σε εσάς, να βάλετε δικά σας συναισθήματα, απόψεις ίσως, να κυριαρχήσουν, ποιά είναι τα κριτήρια σας;

Έρχεται από μόνη της η ιστορία και από ένα σημείο και μετά με οδηγεί αυτή. Θέλω να πω, λέω «ωραία φτάσαμε ως εδώ, τώρα τι κάνουν η  Χαρά και ο Μίνωας;» Και τότε η Χαρά  και ο Μίνωας με παίρνουν από το χέρι και εγώ τους ακολουθώ.

Θεωρείτε πως τα βιβλία σας είναι για άνδρες ή για γυναίκες ή εσείς θέλετε να έχετε όλους τους αναγνώστες κοινό σας;

Τα βιβλία μου είναι για όλους από παιδιά μέχρι γέροντες, άνδρες, γυναίκες, από αμόρφωτους μέχρι πολύ σπουδαγμένους.

Πιθανόν προσωπικές ερωτήσεις δεν θα θέλετε να απαντήσετε. Εγώ θα σας ρωτήσω απλά πότε είστε ευτυχισμένη;

Πολλά πράγματα με κάνουν ευτυχισμένη, ένα από αυτά είναι η συγγραφή.

Ποια είναι τα δικά σας όνειρα για το μέλλον, τόσο σε επαγγελματικό-καλλιτεχνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Αγαπώ τη δουλειά μου και τη συνεχή επαφή μου με τα παιδιά καθώς και τη δυνατότητα που μου δίνει να τα παρακολουθώ να εξελίσσονται τόσο στο γνωστικό αντικείμενο όσο και σαν χαρακτήρες. Παράλληλα όμως, έχει μπει και η συγγραφή στη ζωή μου, μια καινούργια μεγάλη αγάπη που ασφαλώς και θα συνεχίσω καθώς  δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου χωρίς αυτήν. Το να γράφω αποτελεί πλέον μια προσωπική μου ανάγκη κι έναν τρόπο έκφρασης  των σκέψεών μου και των συναισθημάτων μου, που δεν μπορώ να αγνοήσω.

Με ποιο τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας το αναγνωστικό σας κοινό;

Στο email μου:  athanasiakif@yahoo.gr

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: