«Κυβέρνηση ανίκανων»: Ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο από ….14 υπουργεία που έφερε στην Ολομέλεια η κυβέρνηση – «Ο Κυρ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για το τι συμφέροντα εξυπηρετεί», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, με ιδιαίτερη αναφορά στην εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση την κατηγόρησε πως εκμεταλλεύεται τις έκτακτες συνθήκες και περνάει τροπολογίες, «δίχως διαβούλευση, δίχως δημοσιότητα, εξυπηρετώντας μόνο συμφέροντα».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να δώσει εξηγήσεις για το τι νομοθετεί, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι συμβάσεις έχει κάνει» υπογράμμισε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρυφή συνεργασία της κυβέρνησης με την αμερικανική εταιρεία Palantir με αφορμή την πανδημία. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «βρώμικο παιχνίδι με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών». «Τι δουλειά έχει η Palantir στην Ελλάδα»; αναρωτήθηκε, και πρόσθεσε «νομίζατε δεν θα τα μαθαίναμε;», σχολίασε με νόημα, ο ίδιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λογοδοσίας, διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα σας αναγκάσω να απολογηθείτε και να δώσετε στη δημοσιότητα συμβάσεις, όπως ο νόμος ορίζει. Η Δημοκρατία δε θα μπει καραντίνα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Left

Σχολιάστε Ελεύθερα