Αθανασία Κιφοκέρη: Η τέχνη με τροφοδοτεί και αποτελεί κινητήριο δύναμη για την εξέλιξή μου

Συνέντευξη με την Αθανασία Κιφοκέρη

Από  πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη;

Από πάντα, από όταν ήμουν πολύ μικρή που οι γονείς μου με είχαν γράψει σε ωδείο για να παρακολουθήσω μαθήματα μουσικής. Επίσης, στην παιδική μου ηλικία είχα παρακολουθήσει μαθήματα χορού. Αργότερα, όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο ξεκίνησα να ασχολούμαι με την συγγραφή και από το 2014 συνεργάζομαι με εκδοτικούς οίκους όπου προωθούν τα βιβλία μου, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι με την υποκριτική, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με καταξιωμένους δάσκαλους στο Θέατρο των Αλλαγών  και στην δραματική σχολή Τabula Rasa  και  μέσα από αυτό το μαγικό ταξίδι έχω γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό μου και βρήκα πτυχές μέσα μου που δεν ήξερα ότι είχα.Η τέχνη γενικότερα με τροφοδοτεί και αποτελεί κινητήριο δύναμη για την εξέλιξή μου.

Like στον έρωτα από τις εκδόσεις bookstars  το καινούριο σας  βιβλίο μιλήστε μας  για το περιεχόμενό του.

21ος Αιώνας. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει  αλλάξει πλέον τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τα κοινωνικά δίκτυα.

Δίκτυα σαν το Facebook όπου οι χρήστες τους εκτός από την επικοινωνία, αναζητούν την γνωριμία, τον έρωτα, την αγάπη. Όμως οι πλαστικές οθόνες οδηγούν σε αληθινά συναισθήματα ή το αντίστροφο; Η ακατανόητη πραγματικότητα οδηγεί σε αληθοφανείς ουτοπίες ή το αντίστροφο;

Ο Μάριος και  η Ευτυχία θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναβρούν την αληθινή αγάπη.

Πόσο εύκολο είναι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να είναι ξανά μαζί;

Θα μπορέσουν να βρουν το δικό τους like; Μπορεί να το βρει κάποιος σε πολλά γνωστά sites στο internet που πουλάνε βιβλία ή μπορεί κάποιος να το παραγγείλει από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του.

Πιστεύετε πως το επιστημονικό υπόβαθρο είναι απαραίτητο για την συγγραφή ενός βιβλίου  ή αρκεί το έμφυτο συγγραφικό ταλέντο, η φαντασία η εμπειρίες του συγγραφέα;

Δεν θεωρώ το επιστημονικό υπόβαθρο ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για να γραφτεί ένα βιβλίο ή ένα καλό βιβλίο. Για να γραφτεί ένα καλό βιβλίο που θα αγγίξει τις καρδιές μας, αρκεί μια γόνιμη φαντασία και μια αλήθεια στην προσέγγιση.

Στο θέατρο που σας βρίσκουμε;

Έχω την τιμή να είμαι μέλος στην θεατρική ομάδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων όπου προετοιμάζουμε την Μήδεια του Μποστ. Το σκηνοθετεί ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Τραιφόρος.

Που εργάζεσθε φέτος;

Εργάζομαι σε ένα αθηναϊκό κανάλι και σε έναν εκδοτικό οίκο.

Eίστε ευχαριστημένη από τα επαγγελματικά σας;

Μέχρι τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τα επαγγελματικά μου ωστόσο θέλω να κάνω ακόμα πολλά πράγματα που έχω θέσει ως στόχο.

Με τι άλλο ασχολείστε αυτή την περίοδο;

Κάνω μεταπτυχιακό στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών (ΕΑΠ), το οποίο μου απορροφά αρκετό χρόνο καθώς απαιτεί πολύ μελέτη.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε;

Nα κυνηγάτε τα ονειρά σας όσο και άπιαστα να θεωρείται ότι είναι σημασία έχει το ταξίδι προς την Ιθάκη και όχι η Ιθάκη η ίδια.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

Σχολιάστε Ελεύθερα