Στο ΚΥΤ της Λέσβου ο Ν. Μηταράκης λίγες μέρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές

Το προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι στη Μυτιλήνη επισκέφθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Aσύλου Νότης Μηταράκης , λίγες ημέρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές, όπου παρουσίασε στα τηλεοπτικά συνεργεία τις εργασίες, που γίνονται για να οχυρωθεί η δομή για τον επερχόμενο χειμώνα.

Αντιπλημμυρικά έργα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ωστόσο με τις βροχοπτώσεις δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα. Στις τελευταίες βροχές πριν από μία εβδομάδα δεν δημιουργήθηκαν ζημιές σε σκηνές ανέφερε ο κύριος Μηταράκης αλλά σε κοινόχρηστους χώρους, μόλις 2 σκηνές από τις 851 αντιμετώπισαν πρόβλημα. Τα αντιπλημμυρικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του χρόνου

Χθες υπεγράφη σύμβαση με τη ΔΕΗ και σύντομα θα ηλεκτροδοτηθεί η δομή για να μπορέσουν να τοποθετηθούν θερμαντικά σώματα στις σκηνές, ενώ μετά από σύμβαση και με τη ΔΕΥΑΛ θα υπάρξει σύντομα μόνιμη παροχή νερού.

Τοποθετήθηκαν 36 ντουζιέρες με ζεστό νερό, οι οποίες θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα ενώ έχουν αδειοδοτηθεί 16 καντίνες από το δήμο και ήδη λειτουργούν οι 9.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κύριος Μηταράκης στην ασφάλεια της δομής, καθώς υπηρετεί δύναμη 300ων αστυνομικών.

Ερωτηθείς ο κύριος Μηταράκης για το βιασμό του τρίχρονου κοριτσιού στις τουαλέτες του ΚΥΤ, πριν από λίγες μέρες, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και τόνισε, ότι γίνονται έρευνες της αστυνομίας. Ο περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής υπογράμμισε,  ότι οι έρευνες σύντομα θα φέρουν αποτελέσματα.

Ο κύριος Μηταράκης ανέφερε, ότι προχωρούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο νέο κέντρο στη θέση Πλάτη στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, και η παρούσα προσωρινή δομή θα έχει κλείσει μέχρι τέλος του 2021.

Ερωτηθείς γιατί δεν μεταφέρονται ευάλωτες ομάδες πληθυσμού στο γειτονικό δημοτικό κέντρο του Καρά Τεπέ, που έχει κενές θέσεις και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης δήλωσε, ότι “πρόθεση του Υπουργείου είναι να κλείσουν όλες οι δομές. Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα γίνει μια μεγάλη μετακίνηση πάνω από 1000 άτομα στη Γερμανία, οπότε θα αδειάσει η δημοτική δομή, που έπρεπε να κλείσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου , αλλά αυτό θα γίνει σε ένα τρίμηνο. Οι υποδομές από ‘κει όταν αδειάσει, θα μεταφερθούν στην προσωρινό ΚΥΤ, που άλλωστε είναι και στην ίδια περιοχή για να βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες.”

Ο κύριος Μηταράκης με τους δημοσιογράφους περπάτησε μεγάλο μέρος της δομής, και στα σημεία, όπου είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις βροχές τις προηγούμενες ημέρες και έκανε τις παραπάνω δηλώσεις (Βιντεο).

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα