Ο Σπαντιδάκης και το Μητσοτακέικο

Από τη Σύνταξη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση έκανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου σύγκρινε τον στρατηγό Σπαντιδάκη με τον νέο υπουργό εθνικής άμυνας, όμως ξέχασε να πει όλη την αλήθεια. Ο Σπαντιδάκης οποίος πέθανε το 1996, ήταν συγγενής (εξ αγχιστείας) της οικογένειας Μητσοτάκη, αφού είχε παντρευτεί την ξαδέλφη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ελευθερία Σπαντιδάκη. 

Επίσης ο αποστάτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν που 1965 με προτροπή του, αφού τότε ήταν υπουργός Συντονισμού, έκανε τον Σπαντιδάκη αρχηγό του ΓΕΣ. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλωστε εκείνη την εποχή ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία μόλις έξι μηνών, όπως έχει δηλώσει.

Ο Σπαντιδάκης λοιπόν είχε άμεση σχέση με την οικογένεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Το πως έχεις βέβαια συγγενή χουντικό, δε σε κάνει άμεσα και εσένα χουντικό και βεβαίως θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αμαρτίες γονέων δεν παιδεύουσι τέκνα, αλλά ωστόσο όταν μπαίνεις σε διαδικασία συγκρίσεων πρέπει να είσαι ολίγο προσεκτικός, διότι το παρελθόν συνανατάει το παρόν και το παρόν το μέλλον. Το γεγονός πως ένας υπουργός αμύνης είναι στρατιωτικός, ειδικά στις μέρες μας δε σημαίνει ότι δεν έχουμε δημοκρατία ή ότι ο στρατιωτικός έχει συντηρητικές απόψεις. Οι στρατιωτικοί προφανώς και έχουν δικαίωμα πολιτικής άποψης και λόγου, έχουν απόλυτο δικαίωμα να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του τόπου, δεν έχουν δικαίωμα όμως να ανατρέψουν το πολίτευμα όπως έκανε ο Σπαντιδάκης, και η κομπανία του, το μακρινό 1967.

Για το θέμα, που ατυχώς έβαλε ο κύριος Μητσοτάκης, έκανε την αντίστοιχη δήλωση ο αναπληρωτής Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας που δήλωσε τα εξής:

Ο πολιτικός παροξυσμός, η αμετροέπεια και το στερητικό σύνδρομο εξουσίας που διακατέχουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον οδήγησαν σήμερα το μεσημέρι σε ένα ανεπίτρεπτο ολίσθημα και σε μία κολοσσιαία προσβολή προς το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων από το βήμα της Βουλής. Στην προσπάθειά του να αποκρύψει την ακραία τυχοδιωκτική στρατηγική του και μη έχοντας να κομίσει κανένα στοιχειωδώς σοβαρό επιχείρημα στη δημόσια σφαίρα, τόλμησε να συγκρίνει τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας –και μέχρι χθες αρχηγό ΓΕΕΘΑ- κ. Ευάγγελο Αποστολάκη με τον στρατηγό πραξικοπηματία της Χούντας Σπαντιδάκη.

Ο κ. Αποστολάκης έχει υπηρετήσει τα τελευταία 42 χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημοκρατικό πολίτευμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και είμαι απολύτως βέβαιος πως το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και από τα νέα του καθήκοντα. Εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει δημοκρατικές ανησυχίες καλό θα ήταν να μην αμφισβητεί το δημοκρατικό φρόνημα των ΕΔ και να κοιτάξει τα του οίκου του. Εκεί, όπου διάφορα μεγαλόσχημα και μη στελέχη του είτε μιλούν για νομιμοποίηση της κυβέρνησης «ελέω Συντάγματος» -μάλλον τους ενοχλεί το Σύνταγμα της χώρας- είτε επιχειρούν με τρόπο σκαιό να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα σχέδια αποσταθεροποίησης που ονειρεύονται.

Η επιλογή του κ. Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του Υπουργού Άμυνας αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της χώρας. Θα περίμενε κανείς από τον κ. Μητσοτάκη να επιδείξει τη στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση και να μην εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις στα μικροκομματικά του συμφέροντα. Προφανώς, ο αμοραλιστικός του κατήφορος και ο εναγκαλισμός του με την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του δεν έχουν τέλος.

Σχολιάστε Ελεύθερα