Στη βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών ώστε να εγκριθεί από το κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα διαρκέσει δύο ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι η Συμφωνία θα ψηφιστεί είτε την Πέμπτη το βράδυ, είτε την Παρασκευή το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση, στον πρόεδρο της Βουλής έχει φτάσει ήδη το αίτημα του Σπύρου Δανέλλη ώστε να μετέχει ως ανεξάρτητος βουλευτής στις Επιτροπές, ενώ αποδεκτό έχει γίνει το αίτημα του Πάνου Καμμένου να αντικαταστήσει τον Κώστα Κατσίκη.

Να σημειωθεί ότι παραμένει άγνωστο αν το προεδρείο της Βουλή θα προσθέσει ακόμη έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να «εκφράζεται η κυβερνητική πλειοψηφία όπως αυτή αποτυπώθηκε στην ψήφο εμπιστοσύνης». Το θέμα βέβαια παραμένει ως προς την επιτροπή εάν πλέον θα υπάρχει ΠΟΤΑΜΙ ύστερα από την επιστολή του Αμυρά-Ψαριανού που διαλύει την ΚΟ του κόμματος έτσι και ισχύσει.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προειδοποίησει τον Νίκο Βούτση να μην προχωρήσει σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ χθες ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής κάνοντας και εκείνος αναφορές σε κοινοβουλετικό πραξικόπημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το νομοσχέδιο δεν υπογράφεται από την Έλενα Κουντουρά με την υποσημείωση ότι λείπει στο εξωτερικό.

Τίτλος του σχεδίου νόμου είναι «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Εποίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Δείτε ότι αφορά το νομοσχέδιο στη σελίδα της βουλής

Σχολιάστε Ελεύθερα