ΑμεΑ Ικαρίας: Αποκλεισμός από τα μαθήματα, αποκλεισμός και από την ίδια τη ζωή

Ως “απαράδεκτη” περιγράφουν την κατάσταση με τη μη μεταφορά των μαθητών ΑμεΑ προς και από τα σχολεία τους από τις αρχές του Νοεμβρίου οι γονείς των παιδιών, που αγωνίζονται και πιέζουν για τη λύση του προβλήματος προτείνοντας:

  • Μόνιμη, νόμιμη και δωρεάν μεταφορά των παιδιών από και προς στο σχολείο και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.
  • Για το δρομολόγιο ΡΑΧΕΣ-ΦΡΑΝΤΑΤΟ -ΕΥΔΗΛΟ να υπάρχει ειδικό μεταφορικό μέσο πολυθέσιο μαζί με συνοδό.
  • Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των παιδιών των δομών Π.Ε (πολυθέσιο μαζί με συνοδό)
  • Επαναληπτικά τεστ για Covid-19 ανά 15 μέρες δωρεάν σε εκπαιδευτικούς και μεταφορείς.

Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια έχουν τους συλλόγους όλων των σχολείων της Ικαρίας, που, με κοινή απόφασή τους, πραγματοποιούν αποχή από το μάθημα της τηλεκπαίδευσης την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου. Με μια ώρα στάση εργασίας συμμετέχει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ικαρίας – Φούρνων.

Ακούστε τι δήλωσαν στην ΕΡΤ για το θέμα η Σοφία Τσαντέ-μέλος του Συλλόγου ΑμεΑ στην Ικαρία

Και ο Νίκος Κοτσαμπάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου

ΕΡΤ


Μήνυμα για τον αγώνα των γονέων στο νησί μας

Σχολιάζοντας το όσα ακούω και διαβάζω για το θέμα με έχει συγκλονίσει η αναφορά της Σοφίας Τσαντέ ότι υπάρχει παιδί στο νησί μας που έχει να πάει τρία χρόνια στο σχολείο, κάτι που βέβαια υποδηλώνει πως υπάρχει πρόβλημα στις μεταφορές εδώ και καιρό και βέβαια δεν έχει καμία σχέση το θέμα αυτό με τον Κορωνοϊό. Το ζήτημα των μεταφορών των μαθητών όλα αυτά τα χρόνια έχει θιχτεί πολλές φορές και από διάφορους φορείς, και πολύ καλά κάνουν βέβαια όσοι το θίγουν. Το γεγονός όμως πως οι κατά καιρούς κυβερνήσεις και οι φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν χωρίσει σε κατηγορίες τα παιδιά είναι αδιανόητο. Τα ΑμέΑ είναι και δικά μας παιδιά και πρέπει οι αρμόδιοι να δείξουν ακόμα περισσότερο σεβασμό.

Δεν κατηγορώ κάποιον βέβαια συγκεκριμένα γιατί για να το κάνω αυτό πρέπει να παραθέσω συγκεκριμένα στοιχεία αλλά ακούω, διαβάζω και αγανακτώ. Τα όσα λένε συντοπίτες μας πάνω στο θέμα των ειδικών σχολείων, χωρίς βέβαια να εξετάζω αυτή τη στιγμή εαν είναι όλα αλήθεια, είναι συγκλονιστικά. Δεν μπορεί να με αφήνει ασυγκίνητο το γεγονός ότι υπάρχει παιδί που έχει να παέι τρια χρόνια στο σχολείο. Αν είναι ψέμα ας βγουν και ας το διαψεύσουν.

Ως Ικαριώτης, ως κάτοικος αλλά και φίλος του νησιού αλλά ιδίως ως εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος, ντρέπομαι.

Εύχομαι τα προβλήματα να βρουν λύση και ανταπόκριση από την κυβέρνηση και βέβαια δηλώνω πως με τη δύναμη που έχω, αυτό το site δηλαδή, θα μεταδίδω τα μηνύματα αυτά ελπίζοντας ότι θα λυθούν. Έχετε την απόλυτη συμπαράστασή μου.

Στέφανος Καραπέτης

Δρ.αναλυτικής Χημείας του ΕΜΠ

Σχολιάστε Ελεύθερα