…καλή ώρα…

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

Οργή σε όλη την Ελλάδα για την προκλητική Μαρέβα Μητσοτάκη: Αγνόησε το lockdown και μετά την Πάρνηθα πήγε βόλτα στην Καλαμάτα!

Η Μαρία Αντουανέτα ήταν η σύζυγος του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ από τον οίκο των Βουρβόνων μ΄ έναν προπάππου Λουδοβίκο ΙΔ΄

(θα τον έχετε ακουστά) τον “Βασιλιά Ήλιο” όπως αποκαλούσε εκείνος τον εαυτό του κι άλλα χαριτωμένα όπως το κράτος είμαι εγώ!

“L΄Etat c’ est moi”!!! ανέμελο και τούτο το εγγόνι έκανε τις ποδηλατάδες του, ίσως και αλογατάδες, θα σας γελάσω, μέσα στα δάση της περιοχής…  καλή ώρα…

Ζούσαν σε ένα πανέμορφο παλάτι λίγο έξω από το Παρίσι στις Βερσαλλίες… αυτό που λέτε το χρυσοποίκιλτο Παλάτι με τα τεράστια δωμάτια και τα πανύψηλα τζάκια για να ζεσταίνονται το χειμώνα δεν είχε τουαλέτες ούτε αποχετευτικό σύστημα…

(το Μινωικό Παλάτι στην Κνωσό 4.000 περίπου χρόνια πριν διέθετε τέτοιο σύστημα)!!! όμως η επιλογή εδώ θα πρέπει να ήταν απόλυτα συνειδητή γιατί έτσι καθιερωνόταν μία τάξη ανθρώπων που είχε ως αποκλειστική εργασία να μεταφέρουν τα “αγγιά” (δοχεία νυχτός) των Βασιλέων να τα αδειάζουν και να τα καθαρίζουν συνεχώς νοιώθοντας έτσι και χρήσιμοι μην σας πω και περήφανοι που ασχολούνταν με τους κώλους των Βασιλιάδων τους …καλή ώρα…

Κάποια μέρα μαζεύτηκαν έξω από το “Μαξίμου” (Βερσαλλίες) άνθρωποι πολλοί και φώναζαν “ΠΕΙΝΑΜΕ”!!! …καλή ώρα…

“Τι έχουν Βασιλιά και Ήλιε μου και φωνάζουν αυτοί οι άπλυτοι έξω”; ρώτησε η Αντουανέτα την ώρα που η μανικιουρίστα έβαφε τα νυχοποδαρά της… «ψωμί θέλουν! οι κατσαπλιάδες, Συριζαίοι όλοι τους, εχθροί του έθνους»!

“ε! κι αφού δεν φτάνει το δικό μας δώστε τους «παντεσπάνι”! δεν γίνεται να μας ξεκουφαίνουν και βιάζομαι πρέπει να πάω Καλαμάτα με τους επίσημους καλεσμένους μου του οίκου Dior…

                                           … καλή ώρα…

«Σαν πας στην Καλαμάτα και ρθείς με το καλό,

φέρε μου ένα μαντήλι να δέσω στο λαιμό»…

της είπε εκείνος φεύγοντας…

          Μεγάλη οικογένεια ο οίκος των Βουρβόνων! Εξουσία και χρήμα με το τσουβάλι, από δουλειά μηδέν… καλή ώρα…

Ο Λουδοβικ ΙΣΤ΄ που λέγαμε περιγράφεται ως ένας χαζοχαρούμενος τύπος που μιλούσε άπταιστα την Αγγλική (δεν ξέρω αν είχε περάσει κι από το Χάρβαρντ… μάλλον δεν θα είχε χτιστεί ακόμη), του έδωσαν με προξενιό και μία γυναίκα από την Αυστρία, ξένη δηλαδή για τους Γάλλους… αλλά η πλάκα ήταν πως δεν ήξερε πως γίνονται τα παιδιά!!! μιλάμε για αστέρι… αυτό μάλλον εξηγήθηκε από τους ειδικούς ότι η σεξουαλική του άγνοια δεν ήταν ακριβώς άγνοια αλλά την Μαρία είχε φοβηθεί από την αρχή γιατί του είχαν ψιθυρίσει πως αυτή η «Αυστριακιά» ήταν κατάσκοπος!

Με ματζούνια, προσευχές ίσως και κάτι βραχιολάκια που του βάλανε οι αυλικοί στο χέρι το ξεπέρασε κι απέκτησαν απογόνους… να μην πάει κι ο σπόρος χαμένος! καλή ώρα…

Έτυχε όμως τις μέρες εκείνες να ξεσπάσει μια μεγάλη επανάσταση: η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1789, αυτή που έδωσε το φως και στην δική μας επανάσταση του 1821 παρεμπιπτόντως να σας πω για τις ανάγκες των φετινών εορτασμών πήγε η δική μας Αντουανέτα με τους φίλους Dior στην Καλαμάτα! Βρε πως μοιάζουν όλα!!!

Κακοχρονιά και τότε όπως και τώρα με την πανδημία! έτσι στις 5 Οκτωβρίου ένα εξαγριωμένο γυναικείο πλήθος βάδισε στις Βερσαλλίες, μπούκαρε με θυμό στο Παλάτι και επιχείρησαν να σκοτώσουν την Βασίλισσα… αυτήν ως φαίνεται οι γυναίκες είχαν πιο πολύ άχτι! την γλύτωσε παρά τρίχα, γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την οργή ενός εξαγριωμένου λαού κι όταν ακόμα πεινάει γίνεται θεριό ανήμερο κι αλίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά του!

Την γλύτωσαν λοιπόν προς ώρας αλλά όλη η βασιλική οικογένεια μεταφέρθηκε αιχμάλωτη στο Παρίσι στο Ανάκτορο Κεραμεικού… (έχουμε κι εμείς Κεραμεικό κάτω απ΄ την Ακρόπολη)

Ο Βασιλεύς προσπάθησε να δραπετεύσει μεταφέροντας την οικογένεια σ΄ ένα «Σατό» έξω από το Παρίσι, εκεί όμως αναγνωρίσθηκε γιατί αυτοί οι τύποι έχουν και την ηλιθιότητα να θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι σαν τον «Μωυσή» εκλεκτούς του θεού άρα και προστατευόμενοι του… καλή ώρα… ένας μικροπωλητής του δρόμου τον αναγνώρισε και τον παρέδωσε στις νέες αρχές της Χώρας!

Οι φανατικότεροι εχθροί των Βασιλέων του Οίκου αυτού, η λεγόμενη Κομμούνα κάτι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, καλή ώρα… βρήκαν την περίφημη διακήρυξη του «Μπρούνσγουικ» όπου ο Λουδοβικ είχε συνεργαστεί με τις ξένες δυνάμεις για να επανέλθει στον θρόνο… αφού δικάστηκε με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας καταδικάστηκε σε θάνατο και οδηγήθηκε στην γκιλοτίνα στις 21 Ιανουαρίου του 1793 με το υποτιμητικό για τον ίδιο ονοματεπώνυμο Λουδοβίκος Καπέτος… αυτό ήταν το τέλος ενός Καπέτου!

Όμως έχουμε και την κυρία Καπέτου: η φτώχεια, τα χρέη, η εξαθλίωση, η πείνα με τις φήμες περί κατασπατάλησης των κρατικών χρημάτων από την ίδια για ταξίδια, λούσα, κοσμήματα και επίδειξή όλων αυτών στις βασιλικές αυλές… καλή ώρα… εξαγριώνουν ακόμα περισσότερο το λαό εναντίον της που ήταν πλέον η Χήρα του Καπέτου έτσι οδηγήθηκε κι αυτή στην γκιλοτίνα και αποκεφαλίσθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1793!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ: διαβάζουν καθόλου ιστορία οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες» του Μαξίμου; αν δεν μπορούν οι ίδιοι ας πάρουν κανέναν “αναγνώστη” μπορεί και να αποδειχθεί χρήσιμο…

                                  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

Σχολιάστε Ελεύθερα