Τη μεταφορά των ευάλωτων από τον Καρά Τεπέ ζητά η “Συνύπαρξη”

Την άμεση μεταφορά των ευάλωτων ομάδων από το προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη δημοτική δομή ζητά η “Συνύπαρξη” με επιστολή της στον γενικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης, καθώς, όπως τονίζει, “μέσα σε πλημυρισμένες σκηνές διαβιούν (;) οικογένειες με νεογέννητα και μικρά παιδιά”. Παράλληλα, ζητά μαζική μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.

Στην επιστολή της αναφέρει: “Επανερχόμαστε στο αίτημα που ήδη σας έχουμε υποβάλλει με προηγούμενη επιστολή, της μεταφοράς των πλέον ευάλωτων από το πεδίο βολής στο Δημοτικό Καταυλισμό του Καρατεπέ, ο οποίος μπορεί να στεγάσει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 400 άτομα σε ήδη υπάρχουσες αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις που είναι άδειες.

Το αίτημα αυτό αποκτά σήμερα επείγουσα σημασία, αφού μέσα σε πλημυρισμένες σκηνές διαβιούν (;) οικογένειες με νεογέννητα και μικρά παιδιά. Κάνουμε έκκληση στα ανθρωπιστικά αισθήματα της ηγεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης. Μεταφέρετε ΤΩΡΑ τους ανθρώπους αυτούς στις καλύτερες συνθήκες του Δημοτικού Καμπ.

Σας παρακαλούμε να υπερβείτε τις επιεικώς απάνθρωπες αντιρρήσεις του δημάρχου Μυτιλήνης που “προγραμματίζει” το κλείσιμο του δημοτικού Κέντρου Φιλοξενίας στις 31 Δεκεμβρίου και όποιων φέρνουν εμπόδια σε μια τέτοια ανθρωπιστική πράξη. Ας κατονομαστούν για να τους γνωρίζει η κοινωνία της Λέσβου και η παγκόσμια κοινή γνώμη, η οποία είναι σήμερα σοκαρισμένη από τις εικόνες του πλημμυρισμένου καταυλισμού.

Τέλος, σας ζητάμε να επανακινήσετε μαζικές μεταφορές στην ενδοχώρα, έως την εκκένωση του πεδίου βολής. Η πανδημία δεν είναι εμπόδιο αν ληφθούν με οργανωμένο τρόπο όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα.”

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα