Σε διαθεσιμότητα τρεις συνοριοφύλακες και αστυφύλακας που ξυλοκόπησαν πρόσφυγες έξω από τον Καρά Τεπέ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τα μεσάνυχτα τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυφύλακας που συμμετείχαν σε επεισόδιο ξυλοδαρμού δύο προσφύγων-μεταναστών, οι οποίοι επέστρεφαν από σούπερ μάρκετ της περιοχής του Καρά Τεπέ στο ΚΥΤ, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Όπως φαίνεται από βίντεο που δημοσιοποίησε η «Εφημερίδα των Συντακτών», το περιστατικό του ξυλοδαρμού έγινε πάνω στον κεντρικό δρόμο, λίγα μέτρα πριν την είσοδο του προσωρινού ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ. και μάλιστα σε ώρα που υπήρχε μεγάλη κυκλοφορία.

Μετά από έλεγχο που έγινε στους δύο πρόσφυγες-μετανάστες που επέστρεφαν από το σούπερ μάρκετ, και αφού τους είχαν περάσει χειροπέδες, άσκησαν σωματική βία -κυρίως στον έναν- για αρκετά λεπτά, όπως καταγράφεται στο βίντεο, και μάλιστα σε σημείο που η περιοχή φυλάσσεται από εκατοντάδες αστυνομικούς.

Στη Μυτιλήνη αναμένεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να ελέγχει, ενώ οι δύο συλληφθέντες που ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει: «Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διετάχθη σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Το περιστατικό ξυλοδαρμού δύο προσφύγων-μεταναστών σχολιάζει σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, Βασίλης Ροδόπουλος:

ΕΡΤ

One thought on “Σε διαθεσιμότητα τρεις συνοριοφύλακες και αστυφύλακας που ξυλοκόπησαν πρόσφυγες έξω από τον Καρά Τεπέ

Σχολιάστε Ελεύθερα