Ο δήμαρχος Ικαρίας για τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο του νησιού

Επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Ικαρίας στο υπουργείο εσωτερικών,στη γγ πολιτικής προστασίας και στην αποκεντρωμένη διοίκηση αιγαίου

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την πρόσφατη κακοκαιρία (1-3/1/2019) που έπληξε τα νησιά, η Ικαρία λόγω της έντονης βροχόπτωσης δέχθηκε μεγάλο πλήγμα στο οδικό δίκτυο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το εθνικό αστεροσκοπείο (με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών), κατέγραψε τα σημαντικότερα ύψη βροχής που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα την 1/1/2019 ως εξής: Φούρνοι – 83 mm, Στενή εύβοιας – 78 mm, Ικαοία – 68 mm, Βίλια Αττικής – 49 mm, Έμπωνας Ρόδου – 43 mm

Αυτό έχει ως συνέπεια το δημοτικό δίκτυο αλλά και το δασικό δίκτυο (την ευθύνη του οποίου τυπικά μόνο έχει η διεύθυνση δασών αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου) που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι χωμάτινο, να καταστεί ουσιαστικά άβατο.

Τα συνεργεία το δήμου εργάστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, όμως για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το ταχύτερο δυνατό την αποκατάσταση βατότητας του οδικού δικτύου ζητήσαμε (ιδιαίτερα στην βόρειο Ικαρία) την συνδρομή ιδιοκτητών μηχανημάτων έργου.

Σας είναι γνωστό ότι οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου μας είναι περιορισμένες και για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε να συμβάλλετε οικονομικά στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Σε αυτή την κατεύθυνση αιτούμαστε όπως εγκριθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον δήμο Ικαρίας 30.000€.

Με εκτίμηση

Ο δήμαρχος Ικαρίας

Στέλιος Σταμούλος

Σχολιάστε Ελεύθερα