Το ΕΚΣ για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς

Το Ε.Κ.Σάμου καταδικάζει την άγρια και βάρβαρη καταστολή από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11 Γενάρη, που έγινε ενάντια στο νομοσχέδιο για τις «προσλήψεις» – απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να ολοκληρώσει το βρώμικο έργο της έδειξε για μια ακόμα φορά το αδίστακτο πρόσωπο της, χτυπώντας με βροχή από χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης τους απεργούς  εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο εκπαιδευτικός και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, και η εκπαιδευτικός Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας  και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Ξεκάθαρος είναι ο στόχος της, ο οποίος είναι αντίστοιχος και των προηγούμενων κυβερνήσεων: Να χτυπηθούν με κάθε τρόπο και μέσο όσοι μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, προκειμένου να συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών, που απαξιώνει τα πτυχία των εκπαιδευτικών, όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών .Σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία. Κενά που είναι ακόμα υπαρκτά σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και του Νομού μας, τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή, παρότι η σχολική χρονιά είναι στη μέση !

Με το σχέδιο της κυβέρνησης κλέβονται χρόνια προϋπηρεσίας χιλιάδων αναπληρωτών, που στην κυριολεξία όργωσαν την Ελλάδα και πλήρωσαν από την τσέπη τους τα δυσβάστακτα έξοδα, μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να φτιάξουν τη δική τους.

Συνυπογράφουμε το πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, του εργατόκοσμου, των λαϊκών οικογενειών για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τουλάχιστον 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς, που είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απολύσεων απαντάμε:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα !
  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός εκπαιδευτικού. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία. Κανένας απολυμένος! Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους.
  • Κατάργηση του ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία

Δήλωση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη για τον τραυματισμό βουλευτή του ΚΚΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ από τα ΜΑΤ

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι  ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».


Το ΥΠΠΕΘ για την επίθεση εναντίον διαδηλωτών εκπαιδευτικών

Με αφορμή τη σημερινή επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών διαδηλωτών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

«‘’Ο υπέρμετρος ζήλος’’ ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ που επέδειξαν εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνος και απόλυτα καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Σχολιάστε Ελεύθερα