Χ. Καφαντάρη: Μετά την κυβερνητική αποτυχία, μόνη λύση η διεθνοποίηση

Σημεία συνέντευξης της βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθήνας και αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη

Χ. Καφαντάρη: Μετά την κυβερνητική αποτυχία, μόνη λύση η διεθνοποίηση - βίντεο

Η Χ. Καφαντάρη αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις του προσφυγικού – μεταναστευτικού επεσήμανε ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η πατρίδα μας με μεγάλη υπευθυνότητα και πολύ διαφορετικά από το πώς η σημερινή κυβέρνηση σαν αντιπολίτευση αντιμετώπισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016 – 2017, τότε που ήταν η μεγάλη όξυνση του προσφυγικού.

Από την χθεσινή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψαν συγκεκριμένες προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η κυβέρνηση πρέπει να απευθυνθεί στην Ευρώπη, απαραίτητη είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση της κατάστασης, η εισαγωγή του θέματος σε διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα, η χρήση όλων των μέσων τα οποία έχει η χώρα μας και η εφαρμογή της συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, γιατί το ζήτημα είναι καθαρά ευρωπαϊκό και εμείς γεωγραφικά βρισκόμαστε στη συγκεκριμένη θέση. Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να εξεταστεί το Ευρωπαϊκό άσυλο καθώς και η δυνατότητα οι πρόσφυγες – μετανάστες από τα νησιά να πηγαίνουν κατευθείαν στην Ευρώπη, να γίνει επιμερισμός ουσιαστικά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, να αναλάβουν όλες οι χώρες τις ευθύνες τους.

Συνεχίζοντας η βουλευτής, τόνισε ότι δυστυχώς η κυβέρνηση με την τακτική της προηγούμενης εβδομάδας ειδικά στα νησιά του βόρειου Αιγαίου προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες ενώ απέναντι είχαμε τον κ Ερντογάν και την Τουρκία. Με τα ΜΑΤ και την καταστολή, η κυβέρνηση έδειξε αναποτελεσματικότητα και ερασιτεχνισμό να διαχειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπενθυμίζοντας την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο παλιότερα, επεσήμανε τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε ότι αφορά το τι σημαίνει διεθνοποίηση ενός σοβαρού εθνικού θέματος.»

Σχολιάστε Ελεύθερα