ΝΟΔΕ Λέσβου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων για να βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό

Απάντηση στην ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου δίνει η ΝΟΔΕ Λέσβου μετά τις αντιδράσεις της σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για την δημιουργία νέου ΚΥΤ στο νησί.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει «Ως ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου λυπούμαστε για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την άρνησή του ως προς τη δημιουργία νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Δυστυχώς, και αυτή η θέση, που εκφράζει είναι απόρροια του εγκλωβισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα διχαστικό και πολωτικό λόγο. Το κόμμα αυτό, που ως κυβέρνηση υπεραμυνόταν «ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα», δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων για ακόμη μια φορά, σήμερα, για να βρούμε από κοινού μία ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στη διαχείρισητου μεταναστευτικού στο νησί μας.

Αναγνωρίζουμε ότι με το «όχι» του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει οδηγηθεί το ίδιο στο σημερινό τραγέλαφο κατά την άσκηση της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ως κόμμα που κυβέρνησε και διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό για ακόμη μια φορά δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο μας, αφού ταυτίζεται με εκείνους που εκφράζουν δημόσια «επαναστατικές» και ανεδαφικές προτάσεις και κάνουν λόγο «για καμία δομή στη Λέσβο».

Είναι γεγονός ότι η εύρεση χώρου για τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ ανατρέπει τους πολιτικούς σχεδιασμούς όσων ποντάρουν στον ανθρώπινο πόνο και στη δυστυχία, όσων επιχαίρουν ενδόμυχα, γιατί βλέπουν τις καταστάσεις αυτές σαν το σωσίβιο, το οποίο θα τους σώσει από την κανονικότητα, που είναι ο εχθρός τους. Ως ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου, όμως, θεωρούμε ότι η οξύτητα και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων, που απορρέουν από το μεταναστευτικό, απαιτεί συνένωση δυνάμεων για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την επίλυση των προβλημάτων. Μόνο έτσι δημιουργούνται προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Ακόμη, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ίδια η κοινωνία στηρίζει την τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης, να κερδίσει συμμάχους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την σωστή αντιμετώπιση της Μετανάστευσης. Συνεπώς, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει σε εθνικό επίπεδο συγκρίσεις και επιδιώκει να αναμετρηθεί με την κυβέρνηση υπάρχουν τα πεπραγμένα του και οι αριθμοί.

Δεν είναι ώρα για μικροπολιτική. Είναι ώρα ευθύνης. Ας σταθούμε όλοι, λοιπόν, στο ύψος των περιστάσεων που αξίζουν οι πολίτες της Λέσβου.»

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα